Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Kde se zastaví Vaidišová?

Sport

  10:34
PRAHA - Před dvěma roky vyhlašovala útok na první světovou pětku, tajně pokukovala o pozici světové jedničky a grandslamových triumfech. A odborníci jen pokyvovali souhlasně hlavou. Současnost? Bývalá tenisová hvězdička Nicole Vaidišová padá nadále tenisovým žebříčkem. Nyní se zastavila na 80. místě. Kdy vypadne ze světové stovky?

Nicole Vaidišová. foto: ČTK

Oproti poslednímu vydání světových žebříčků tenistů a tenistek si tak pohoršila o dalších 11 míst. Vaidišová hrála naposledy téměř před měsícem v Paříži, kde vypadla potřetí v sezoně v prvním kole. Někdejší sedmá hráčka světa letos vyhrála jediný zápas na úvod roku v Aucklandu. Od začátku roku spadla v žebříčku WTA dokonce o 39 míst!

Svou kariéru se devatenáctiletá tenistka po rozchodu s britským koučem Davidem Felgatem pokusí oživit pod vedením svého nevlastního otce Aleše Kodata, s nímž se dohodla na obnovení spolupráce. První start po návratu ke Kodatovi absolvuje Vaidišová v příštím týdnu na štědře dotovaném turnaji v Indian Wells. Ovšem - povede se jí to? Je očividné, že v poslední době mladou krásku zajímají spíše světské slasti, než pot a dřina na tenisových kurtech.

Pryč jsou také časy, kdy ji tenisová český smetánka "prosila" o start ve Fed Cupu. Před vítězným zápasem se Španělskem si údajně hráčka řekla o vysoké startovné a tak nehrající kapitán Petr Pála raději spolehl na další hráčky - udělal dobře, v týmu nyní panuje báječná atmosféra party kamarádek, které táhnou za jeden provaz. Pryč jsou časy hvězdné Vaidišové a jejího komparzu.

Současnou českou jedničkou je stále Iveta Benešová, která si díky semifinálové účasti v Acapulku polepšila v žebříčku o tři místa a je jednatřicátá. Další semifinalistka mexického turnaje Barbora Záhlavová-Strýcová se posunula o devět míst na 62. příčku.

V žebříčku ATP je z českých tenistů nejvýše stále přítel Vaidišové Radek Štěpánek, jenž minulý týden po těžkém úvodu sezóny odpočíval a pohoršil si o dvě místa na 18. pozici. Před ním jsou hned tři francouzští hráči, kteří se od pátku do neděle zúčastní daviscupového utkání v Ostravě. V nominaci hostů jsou osmý hráč světa Gilles Simon, devátý Gael Monfils, jenž hrál v sobotu finále v Acapulku, a jedenáctý Jo-Wilfried Tsonga. Pravděpodobný druhý český singlista Tomáš Berdych je v žebříčku dvaadvacátý.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!