Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Kdo bude lepší? Synek nebo Chalupa

Sport

  15:38
PRAHA - Souboj stříbrného skifaře z olympijských her v Pekingu Ondřeje Synka s Václavem Chalupou bude hlavní ozdobou úvodního závodu čtyřdílného seriálu Českého poháru ve veslování na trenažérech, který se v neděli uskuteční v Brně.

Ondřej Synek pózuje se stříbrnou olympijskou medailí. foto: Roman VondroušČTK

 Na startu se představí i další přední čeští veslaři Milan Doleček a Michal Horvát z Dukly Praha a mezi uchazeče o přední umístění se řadí i Radek Obadal z pořádajících Lodních sportů Brno.

V soutěži žen bude na startu chybět nejlepší česká skifařka Mirka Knapková. "Ještě nezačala přípravu na novou sezonu, proto se omluvila. Mirka je zvyklá startovat pouze s dokonale vyladěnou formou. Do Brna, kde s veslováním začínala, se přijede podívat v roli divačky," uvedl na dnešní tiskové konferenci hlavní organizátor brněnského závodu Miroslav Možný.

Loňské prvenství bude v Brně obhajovat v hlavní kategorii mužů Synek, jenž před rokem porazil Chalupu rozdílem necelých tří sekund. V kategorii žen patří k hlavním favoritkám loňská vítězka Pavlína Žižková z Olomouce.

Po předcházejících deseti ročnících v brněnském IBC centru a loňském závodě v basketbalové hale Rosnička se letošní Grena Cup veslařů uskuteční poprvé areálu Centra sportovních aktivit VUT Brno Pod Palackého vrchem.

Po brněnském závodě bude mít Český pohár pokračování 13. prosince v Praze, 10. ledna v Hradci Králové a poslední závod se uskuteční 24. ledna v Děčíně. Na rozdíl od minulých sezon rozhodnou o celkovém vítězi tři nejlepší výsledky podle pořadí v jednotlivých závodech. Mezinárodní mistrovství České republiky se uskuteční 7. února v Olomouci.

Autor: