Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Kladno porazilo Baník 3:0

Sport

  20:45
KLADNO - Fotbalisté Kladna zastavili výsledkový propad z posledních tří zápasů a v dohrávce 14. kola první ligy porazili Baník Ostrava vysoko 3:0.

Kladno porazilo Baník Ostrava 3:0. foto: Michal KamarytČTK

Na úvod zápasu na těžkém povrchu, částečně pokrytém sněhem, se lépe předvedli domácí. Lépe se v zimních podmínkách pohybovali a jejich mladíci zlobili ostravskou defenzivu stále častěji. Pak ale začalo hustě sněžit a hra se vyrovnala, protože se oba týmy se obávaly zbytečné chyby.

První výraznější šance Kladenských se zrodila v 21. minutě, kdy se Zoubele odhodlal k dalekonosné střele. Tu ještě tečoval na opačnou stranu branky Bystroň, ovšem k jeho štěstí míč těsně minul tyč. Hosté byli zaražení, jejich jediným významnějším počinem bylo v 26. minutě uvolnění Mičoly, avšak ostravský záložník selhal a branku vysoko přestřelil.

Kladnu patřil i závěr poločasu, blízko gólu byl při svém pokusu z 20 metrů Cigánek, ale brankář Vašek dokázal míč vyrazit na roh. Hlavní úder si však Středočeši schovali až na úvod druhé půle, kdy se nad město znovu vrátilo husté sněžení. Už v druhé minutě po pauze se poprvé předvedl Szabo, který z hranice šestnáctky nádhernou ranou po levé ruce brankáře Vaška vstřelil vedoucí gól.

Hosty dostala branka do krátké krize a Ostrava na to doplatila i druhým inkasovaným gólem, který přivolal často chybující Bystroň. Ten totiž v 53. minutě špatně odhadl Dočkalův průnik a soupeře podrazil. Szabo z penalty přidal další gólový zásah a poprvé v životě se mu podařilo v ligovém duelu vstřelit dvě branky.

Hosté zareagovali dvojím střídáním, ale do šancí se stále nedostávali, naopak téměř každá domácí akce směrem k soupeřově brance přinášela nebezpečí. V 66. minutě už mohl být rozdíl tříbrankový, ale Cigánkovu střelu znovu ztlumil Vašek.

Ránu z milosti ale hosté dostali 13 minut před koncem, jen pár vteřin poté, co na hřiště přišel střídající Semerák. Hned poté si totiž naběhl na Dočkalovu přihrávku z levé strany a Ostrava definitivně ztratila všechny šance.

A mohlo být ještě hůř, protože v 84. minutě nastřelil Cigánek po centru tyč a Semerák jen těsně minul lehkou dorážku. Pak sice sudí Kovařík připravil hosty o penaltu po ruce domácího stopera Killara, ale na zvrat už Ostravané stejně neměli dost vůle ani potřebného klidu. Zvlášť proto, že se zápas dohrával na zcela bílé ploše a za neprůhledného sněžení.

Autor: