Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Klíčový sraz, jde o šest bodů

Sport

  7:59
PRAHA - Fotbalová reprezentace se už chystá na klíčový podzim, včera po poledni se tým sešel v pražském hotelu Crowne Plaza. Do závěrečné fáze kvalifikace vstoupí v sobotu zápasem v San Marinu, o čtyři dny později ho čeká na Letné duel s Irskem.

Opory týmu Jan Koller (vlevo) a Tomáš Rosický na úterním tréninku. foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Nadcházející dvojutkání může Brückenrův tým výrazně posunout směrem k EURO. Šest bodů rovná se téměř jisté vstupence na šampionát.

„Pokud dvakrát vyhrajeme, budeme to mít pořád ve svých rukou. A to chceme,“ prohlásil na včerejší tiskové konferenci trenér Karel Brückner.

Původně se mu hlásilo 19 hráčů. Opozdilci Martin Fenin s Liborem Sionkem dorazili na odpolední, regeneračně laděný trénink. Záložník Sionko, který byl nominovaný dodatečně, cestoval po vlastní ose z nového působiště v Kodani, teplický kanonýr Fenin včera maturoval. Na Strahov nakonec přijel pár minut po začátku tréninkové fáze.

„Dopadlo to dobře - dvě trojky, čtyřka a dvojka,“ hlásil s úlevou v hlase. „Je to psychicky náročnější než finále na mistrovství světa,“ dodal s úsměvem nedávný střelec stříbrné dvacítky na šampionátu v Kanadě.

Jako jediný z týmu neabsolvoval Fenin o víkendu ligový zápas, kvůli úmrtí trenéra Vlastislava Marečka bylo utkání Teplic v Brně odloženo. Kouče Brücknera potěšil zdravotní stav jeho svěřenců. Menší potíže sužují jen kapitána Tomáše Rosického, Davida Jarolíma a Tomáše Ujfalušiho.

„Souvisí to s nabitým programem těchto hráčů, jde o únavové věci. Všichni budou v pořádku,“ podotkl Brückner.

Z tradiční sestavy chybí pouze obránce Zdeněk Grygera, jenž si v nedávné přípravě v Rakousku obnovil svalové zranění.

Právě o výkonu v tomto utkání se hanlivě vyjádřil český prezident Václav Klaus, který jej zhlédl přímo ve Vídni. „Byla to zdrcující podívaná, odvar sportu,“ nechal se slyšet Klaus v sobotních Lidových novinách.

Brückner: Kritiku hlavy státu musím přijmout
Kouč Brückner vzal prezidentova slova s nadhledem. „V této době se kritizuje kdeco, já to tak neviděl,“ uvedl. „Kritiku hlavy státu musím přijmout,“ žertoval pak při tréninku s realizačním týmem.

Mužstvo se bude až do čtvrtka připravovat v Praze, do italského Rimini odlétá v pátek v 10.00. Sobotní zápas v San Marinu začíná ve 20.15. Po něm se vrací do české metropole, ve středu sraz vyvrcholí duelem s Irskem. Na tento zápas ještě zbývá posledních 1500 vstupenek, fanoušci si je mohou zakoupit dnes od 14.00 v zákaznickém centru AXA Areny na Letné.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!