Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Klokani uhráli v Liberci remízu

Sport

  19:25
LIBEREC - Fotbalisté Bohemians 1905 si ve druhém utkání po návratu do nejvyšší soutěže připsali první bod za bezbrankovou remízu v Liberci.

Fanoušci Bohemians 1905 (ilustrační foto) foto: Hynek Glos, Lidové noviny

Dohrávka druhého ligového kola mezi Libercem a Bohemians 1905 skončila bez branek. Oba týmy získaly první letošní body. V Liberci byl k vidění dramatický duel, v němž domácí třikrát a hosté jednou nastřelili tyč.

V úvodních minutách zápasu byl ústřední postavou stoper Karel Rada, který v rozmezí dvou minut stačil na obou stranách hřiště orazítkovat brankovou konstrukci. Nejprve vyděsil už v šesté minutě spoluhráče, když ve snaze zabránit v hlavičce Nezmarovi sám míč nazvednul a nad Sňozíkem zadunělo břevno. Téměř z protiútoku přišel na druhé straně roh hostů, po němž zkušený stoper zase trefil libereckou tyč.

Divoký úvod předznamenal svižně hraný duel, v němž byli hosté agresivnější a rychlejší v přechodu do útoku, zatímco domácí více drželi míč na svých kopačkách. Kombinace Slovanu ale byly hodně pomalé a také často nepřesné, přesto mohli domácí vést, kdyby se Nezmar v obrovské šanci dokázal trefit alespoň mezi tyče.

Hosté těžili z dynamiky a bojovnosti, ovšem někdy jim před šestnáctkou soupeře chyběly klid a myšlenka, která by jim připravila ještě větší šance. Třeba takové, v jaké se ocitl ve 28. minutě Bálek, ale ani on nedokázal vyzrát na Hauzra. Před přestávkou byli přece jen blíže vedení domácí, jenže v nastaveném čase Nezmar dál pokračoval ve střeleckém trápení a jeho ránu Sňozík vyrazil na břevno.

Domácí po přestávce ožili, začali více dohrávat souboje a rázem si vynutili nápor, který zesílil po příchodu brazilského záložníka Hudsona. Ten v 61. minutě posadil míč přesně na hlavu dalšího náhradníka Dejmka, jehož nevýrazný pokus Sňozík zlikvidoval.

I nadále se hrál u Nisy otevřený duel, který mohl skončit výhrou obou soupeřů. Domácí zvyšovali svoji aktivitu i příchodem dalších ofenzivních hráčů, zatímco hosté hledali skulinu ve stále otevřenější obraně Slovanu.

Domácí byli výhře nakonec hodně blízko, ale Nezmar by dnes gól nedal ani do prázdné branky. Čtyři minuty před koncem měl rozhodnutí na své hlavě, jenže znovu trefil jen tyč. V závěru se domácí útočník dožadoval marně penalty za souboj se Sňozíkem. Spokojenější proto zápas končili "Klokani".

Autoři: ,
Témata: Liberec, Karel Rada