Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kocour maskotem JUVE

Sport

  12:59
TURÍN - Fotbalisté Juventusu mají od Velikonoc nového maskota. Hráči turínského velkoklubu, za který hrají i Češi Pavel Nedvěd a Zdeněk Grygera, podle listu Gazzetta dello Sport "adoptovali" kocoura, jehož našli v areálu tréninkového centra Vinovo.

Juventus se radoval z vítězství nad Interem. foto: ČTK

Přátelský kocour se prý často objevoval na trénincích slavného mužstva a nenechal si ujít ani tiskové konference. Podle sportovního deníku už k oficiálnímu uznání coby maskota chybí jen výběr jména.
Jako nositel štěstí se už kocour každopádně osvědčil. V neděli krátce po jeho "uvedení do funkce" zvítězil Juventus v lize 2:1 nad vedoucím týmem tabulky Interem Milán.


Zvířecí maskoti nejsou u italských klubů žádnou výjimkou. V tréninkovém centru AC Milán žil 14 let spokojeně vlčák Max, jenž prakticky patřil k týmu. Také městský rival Inter se mohl spoléhat na přízeň nejlepšího přítele člověka v době, kdy ho trénoval Gigi Simoni. Ten přivedl do tréninkového centra psa a pojmenoval ho Taribo po svém oblíbeném svěřenci Taribu Westovi.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...