Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kopecký si připsal ve Zlíně i přes tři defekty sedmé vítězství v řadě

Sport

  15:46
ZLÍN - Jan Kopecký vyhrál počtvrté v řadě a posedmé v kariéře Barum rallye Zlín. Za továrním jezdcem Škody skončil s odstupem sedmi sekund na druhém místě Alexej Lukjaňuk z Ruska, třetí byl Španěl Dani Sordo. Hlavní hvězdu 48. ročníku soutěže, která byla vedle českého šampionátu i součástí mistrovství Evropy, dělilo od Kopeckého 53 sekund.

Český závodník rallye Jan Kopecký foto: Mafra - Ota Bartovský

Kopecký si tak na českých tratích připsal 23. výhru v řadě a nezastavily jej ani tři sobotní defekty. Po první etapě šestatřicetiletý rodák z Opočna ztrácel na Lukjaňuka 16,7 sekundy, dnes ale odstup od rána snižoval a tři rychlostní zkoušky před koncem rallye se dostal do čela.

Problémy s proraženými pneumatikami měl i Sordo. Člen továrního týmu Hyundai na Barumce poprvé startoval s vozem kategorie R5 a nakonec se probojoval na pomyslné stupně vítězů. Čtvrtého Miroslava Jakeše však dělily od Sorda jen tři desetiny sekundy.

Třetím nejlepším Čechem byl nakonec osmý Jaromír Tarabus, nehoda v posledním měřeném testu připravila o šesté místo Filipa Mareše, který mohl udělat výrazný krok ke konečnému druhému místu v MČR. Ve Zlíně se totiž příliš nedařilo ani průběžně třetímu Janu Černému, čtvrtý Václav Pech do cíle nedojel.

Autor: