Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Kouče Aston Villy fascinuje kriminologie

Sport

  9:59
LONDÝN - Netradiční koníček má trenér fotbalistů Aston Villy Martin O'Neill. Sedmapadesátiletý severoirský kouč je prý posedlý kriminologií a v minulosti dokonce navštěvoval soudní procesy s nejproslulejšími vrahy britské historie za posledních třicet let.

Zamyšlený kouč Aston Villy Martin O´Neill. foto: ČTK

"Když jsme spolu kdysi bydleli na pokoji, četl například knížky o Yorkshirském rozparovači a Donaldu Neilsonovi," řekl na adresu O'Neilla, který před časem v Aston Ville vedl i Milana Baroše, jeho přítel a bývalý spoluhráč z reprezentace Chris Nicholl.

Yorkshirský rozparovač je přezdívka Petera Sutcliffea, který byl před 28 lety odsouzen na doživotí za to, že v letech 1975 až 1980 zavraždil 13 žen. Neilson dostal stejný trest za vraždu tří pošťáků a sedmnáctileté dívky v roce 1975.

"Martin je fascinovaný osobnostmi kriminálníků. Dokonce chodil na místa, kde vraždy spáchali, a navštěvoval i jejich soudní procesy," citoval Nicholla list Sunday Mercury.

Podle něho O'Neill, který navíc předtím, než v roce 1971 začal hrát za Nottingham Forest, studoval práva, přenesl něco z kriminologie i do trenérské praxe. "Je hodně metodický, přemýšlivý, fascinuje ho lidská osobnost a myšlení. Vezměte si třeba Stilijana Petrova. Když přišel do Aston Villy, nehrál nic moc, ale Martin z něj udělal skvělého fotbalistu," uvedl.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...