Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Sport

Krasojízda Ledecké pokračuje, v super-G v Ga-Pa dojela znovu šestá. Trenér Bank se obával diskvalifikace

Ester Ledecká v Ga-Pa foto: ČTK

Garmisch-Partenkirchen - Sjezdařka Ester Ledecká je stejně jako v sobotu šestá v superobřím slalomu Světového poháru v Garmisch-Partenkirchenu, ale podle kouče má problém s helmou. Tomáš Bank se v rozhovoru pro Českou televizi obával diskvalifikace, protože na helmě chyběla známka potvrzující schválení materiálu. V neoficiálních výsledcích ale česká lyžařka figuruje a ani nemá u svého jména poznámku, že by rozhodčí něco řešili.
  12:55aktualizováno  13:43

Jubilejní třicátou výhru v kariéře oslavila v posledním závodu před mistrovstvím světa Lara Gutová-Behramiová. Švýcarka vyhrála čtvrté super-G v řadě a útočila i na celkové vedení v seriálu SP. Petru Vlhovou ale z čela nesesadila, Slovenka totiž zajela životní superobří slalom a díky druhému místu poprvé v této disciplíně vystoupila na stupně vítězů v SP. Třetí skončila Rakušanka Tamara Tipplerová.

Ester Ledecká v Garmisch-Partenkirchen
Ester Ledecká

Závod byl na dnešek přeložen z neděle, kdy ho znemožnila mlha. Ledecká startovala s trojkou se zatejpovanou levou stranou obličeje, což je dozvuk pádu ze sjezdu v Crans Monatně. Před ní nenastoupila Rakušanka Christine Scheyerová a když se chtěla Ledecká vrhnout na trať, startér ji vrátil a musela chvilku čekat.

Na sjezdovce Kandahar I pak vyšla Ledecké první polovina a patřila k nejrychlejším. V zatočenější pasáži nazvané „Peklo“ stejně jako v sobotním super-G přišla o stupně vítězů, za třetím místem zaostala o necelé čtyři desetiny.

„Výsledek je zase docela dobrý, ale mysleli jsme výš,“ řekl trenér Bank pro ČT a k problému s helmou doplnil: „Nevíme, jestli náhodou nebude diskvalifikovaná. Asi při pádu v Crans Montaně se jí sloupla malá nálepka, která potvrzuje, že je helma certifikovaná. Nikdo si toho nevšiml a bez té se nesmí jezdit.“ S helmou bez nálepky už pravděpodobně Ledecká absolvovala i předešlá dvě super-G.

Při sjezdu v Crans Montaně najela Ledecká do ochranných sítí v sobotu 23. ledna a skončila v kotrmelcích. Hned druhý den skončila v super-G patnáctá.

Z posledních pěti superobřích slalomů skončila Ledecká šestá už potřetí. Lépe v této disciplíně v SP zajela jen loni v prosinci, kdy vyhrála ve Val d’Isere. Šampionát v Cortině d’Ampezzo začne 8. února superkombinací žen a hned o den později je na pořadu právě super-G. 

Autor:

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...