Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Krejčíková a Siniaková na tituly nedosáhly, Bouzková ovládla debl v Soulu

Barbora Krejčíková ve finále turnaje v Čeng-čou. foto: Profimedia.cz

Rušnou neděli pro české tenistky odstartovala Marie Bouzková, která po boku Američanky Bethanie Mattekové-Sandsové získala deblovou trofej na turnaji v Soulu. O singlový pohár v Hongkongu marně usilovala Kateřina Siniaková v zápase s Leylah Fernandezovou z Kanady. Na titul nedosáhla ani Barbora Krejčíková, která ve finále v čínském Čeng-čou nestačila na domácí hráčku Čchin-wen Čeng.
  16:16aktualizováno  18:36

Krejčíková sice vyhrála první set 6:2, druhý ale stejným poměrem ztratila. V rozhodující sadě uspěla Čchin-wen Čeng 6:4.

Sedmadvacetiletá Krejčíková do zápasu nevstoupila dobře, ale v prvním setu dokázala otočit skóre z 0:2 šesti hrami za sebou. Stejně pro ni začala i druhá sada, ale tentokrát obrat nevyšel a z vyrovnání se radovala jednadvacetiletá Číňanka.

Krejčíková vs. Čeng Čchin-wen

Podrobná reportáž

Třetí dějství bylo dlouho vyrovnané a Čeng Čchin-wen ho rozhodla brejkem na 5:4. Následující game navíc zahájila dvěma esy a čistou hrou dotáhla utkání k vítězství a zisku druhého titulu v kariéře.

„Byl to obrovský tlak, jak jste mohli všichni vidět. V prvním setu jsem vedla 2:0 a pak ztratila šest gamů v řadě. Bylo to hodně nahoru a dolů, ale hlavní je, že jsem dokázala vyhrát. Jsem ráda, že jsem tenhle zápas zvládla a ve finále porazila tak výbornou soupeřku,“ řekla při slavnostním ceremoniálu na kurtu Čeng Čchin-wen.

Krejčíková si při předávání cen pochvalovala vydařený týden a soupeřce výhru před zaplněnou domácí halou přála. „Já to zažila vloni, když se hrál tenhle turnaj v Ostravě a já ho dokázala vyhrát, takže ti chci pogratulovat a užij si vítězství doma,“ připomněla, že pořadatelství akce v Čeng-čou převzala v předchozích třech letech kvůli covidu a bojkotu Číny ze strany WTA právě Ostrava.

Krejčíková letos v Číně usilovala o třetí titul v sezoně po předchozích triumfech v Dubaji a San Diegu. Celkem má na okruhu WTA sedm trofejí včetně vítězství na Roland Garros z roku 2021.

Turnaj žen v Čeng-čou

tvrdý povrch, dotace 780 637 dolarů

Dvouhra - finále:
Čeng Čchin-wen (Čína) - Krejčíková (7-ČR) 2:6, 6:2, 6:4

Čtyřhra - finále:
Dabrowská, Routliffeová (1-Kan./N. Zél.) - Aojamaová, Šibaharaová (3-Jap.) 6:2, 6:4

Siniaková pátý titul nezískala

Siniaková ve finále v Hongkongu, které dohrávala se zraněním, nestačila 6:3, 4:6 a 4:6 na Leylah Fernandezovou z Kanady.

Siniaková vs. Fernandezová

Podrobná reportáž.

Siniakové se dobře rozehraný zápas zkomplikoval ve druhé sadě, kdy se za stavu 3:0 pro soupeřku nechala ošetřit. Set sice ještě dokázala zdramatizovat, ale vyrovnání už nezabránila.

Sedmadvacetileté Češce nevyšel ani vstup do rozhodujícího setu. V prvním gamu se musela opět nechat ošetřit poté, co u sítě podklouzla, a vzápětí přišla o podání. Fernandezová se poté ujala vedení 3:1 a vypadalo to, že jde bezpečně za vítězstvím.

Kateřina Siniaková ošetřovaná ve finále turnaje v Hongkongu.

Siniaková ale ještě zabojovala, vyrovnala a nerozhodné skóre držela do stavu 4:4. Pak ale popáté v utkání neudržela servis a jednadvacetiletá Fernandezová už dovedla zápas do vítězného konce.

„Kateřina hrála neuvěřitelně. Sázela tam vítězné míče z bekhendu, forhendu, vpravo, vlevo, doprostřed,“ uvedla kanadská tenistka. Pro mě to byl těžký zápas, hlavně abych to ustála v hlavě. V jednu chvíli jsem se prostě soustředila jenom na míč,“ řekla Fernandezová.

Siniaková promarnila šanci získat po červnovém triumfu v Bad Homburgu druhý titul v sezoně a celkově pátý v kariéře. Fernandezová naopak slaví poprvé od loňského března. Na okruhu WTA dosud ovládla tři turnaje.

„Mám za sebou těžké období. Ale rodina a trenéři při mě stáli. Motivovali mě, abych vydržela a tvrdá práce se vyplácí. Snad to takhle půjde dál,“ prohlásila Fernandezová, která na okruhu WTA dosud ovládla tři turnaje.

Tenisový turnaj žen v Hongkongu

tvrdý povrch, dotace 259.303 dolarů

Dvouhra - finále:
Fernandezová (Kan.) - Siniaková (ČR) 3:6, 6:4, 6:4

Čtyřhra - finále:
Čchien-chuej Tchang, Tsao Chia-i (Čína/Tchaj-wan) - Kalašnikovová, Sasnovičová (3-Gruz./Běl.) 7:5, 1:6, 11:9

Další deblová trofej pro Bouzkovou

Bouzková po týdnu opět slaví titul ve čtyřhře. S Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou ve finále turnaje v Soulu porazily 6:2 a 6:1 thajskou dvojici Luksika Kumkchumová a Peangtarn Plipuečová.

Bouzková s Mattekovou-Sandsovou vyhrály za hodinu a deset minut a potvrdily roli druhého nasazeného páru. Na cestě za titulem pětadvacetiletá Češka s osmatřicetiletou Američankou ztratily jediný set.

Bouzková navázala na týden starý titul z Pekingu, kde triumfovala po boku Španělky Sary Sorribesové. Celkově na okruhu WTA získala pátý titul ve čtyřhře. Matteková-Sandsová si připsala 28. trofej, z nichž 14 vybojovala s českými hráčkami.

Finále dvouhry ovládla světová čtyřka Američanka Jessica Pegualová, která si s Jüan Jüe z Číny poradila 6:2, 6:3 a vyhrála čtvrtý turnaj v kariéře. Její soupeřka naopak první finále na okruhu WTA v životě nezvládla.

Tenisový turnaj žen v Soulu

tvrdý povrch, dotace 259.303 dolarů

Dvouhra - finále:
Pegualová (1-USA) - Jüan Jüe (Čína) 6:2, 6:3

Čtyřhra - finále:
Bouzková, Matteková-Sandsová (2-ČR/USA) - Kumkchumová, Plipuečová (Thaj.) 6:2, 6:1

V Šanghaji se radoval Hurkacz

Polský tenista Hubert Hurkacz vyhrál turnaj série Masters v Šanghaji. Ve finále porazil 6:3, 3:6 a 7:6 sedmého hráče světa Andreje Rubljova z Ruska a získal sedmý titul v kariéře.

Polský tenista Hubert Hurkacz s trofejí pro vítěze turnaje v Šanghaji.

Hurkacz, kterému v pořadí ATP patří 17. místo, nejprve za stavu 5:4 ve třetím setu nevyužil mečbol, ale nakonec o výhře rozhodl v tie-breaku. V něm uspěl 10:8, poté co sám před tím při skóre 5:6 odvrátil Rubljovův mečbol.

Šestadvacetiletý Polák si připsal druhý triumf na turnajích série Masters. Navázal na předloňské vítězství z Miami. Navíc zvýšil své šance na postup na závěrečnou akci sezony Turnaj mistrů.

Tenisový turnaj mužů v Šanghaji

tvrdý povrch, dotace 10,046.270 dolarů

Dvouhra - finále:
Hurkacz (16-Pol.) - Rubljov (5-Rus.) 6:3, 3:6, 7:6 (10:8)

Čtyřhra - finále:
Granollers, Zeballos (7-Šp./ Arg.) - Bopanna, Ebden (4-Ind./Austr.) 5:7, 6:2, 10:7

Výsledky turnajů ITF

Turnaj ITF mužů v Telavi v Gruzii (antuka, dotace 25 000 dolarů)
Dvouhra - finále:
Krumich (ČR) - Ionel (1-Rum.) 6:4, 6:4.
Martin Krumich získal čtvrtý titul, třetí letošní.

Turnaj ITF žen v Quinta do Lago v Portugalsku (antuka, dotace 40.000 dolarů)
Dvouhra - finále:
Knutsonová (ČR) - Dartová (3-Brit.) 6:4, 6:1.
Gabriela Knutson získala čtvrtý letošní i kariérní titul.

Turnaj ITF žen v Santa Margherita di Pula v Itálii (antuka, dotace 25.000 dolarů)
Dvouhra - finále:
Bejlek (4-ČR) - Hennemannová (Švéd.) 6:4, 7:6 (9:7).
Sára Bejlek získala šestý titul, druhý letošní.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!