Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Deblová pohádka se letos nezopakuje. Krejčíková se Siniakovou v Paříži končí v semifinále

Sport

  14:52
Paříž - Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková skončily v semifinále čtyřhry Roland Garros. Předloňské vítězky pařížského grandslamu dnes nestačily v boji o finále na obhájkyně titulu a s maďarsko-francouzskou dvojicí Tímea Babosová, Kristina Mladenovicová prohrály po boji 2:6, 6:4 a 5:7.

Kateřině Siniakové (vlevo) a Barboře Krejčíkové se nepodařilo postoupit do semifinále Turnaje mistryň. foto: Profimedia.cz

Krejčíková a Siniaková dopadly stejně jako o den dříve Petra Kvitová ve dvouhře a také ony měly množství brejkbolů, ale využily jen čtyři z 15.

Český pár se jako už dvakrát v letošním turnaji nadechoval k obratu. Po ztracené první sadě prohrál prvních osm výměn druhého setu a bylo to 0:2. Vývoj druhé sady ale otočily a po brejku při podání Mladenovicové na 4:3 už set dopodávaly.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži

Ženy:

Čtyřhra - semifinále:

Babosová, Mladenovicová (2-Maď./Fr.) - Krejčíková, Siniaková (4-ČR) 6:2, 4:6, 7:5.

Na úvod rozhodující sady pak nevyužily brejkboly v první hře při podání Babosové ani ve třetí proti servisu Mladenovicové. Nakonec uspěly v páté hře a za stavu 3:2 podávala Krejčíková. Češky měly výhodu a balon z rakety Babosové padl k postranní lajně, čárová rozhodčí ohlásila dobrý míč, což hlavní potvrdila, a Češky nevěřícně koukaly. Ještě chvilku nad místem stály a divily se. Rozhozená Krejčíková pak o servis přišla na 3:3.

Za stavu 4:5 odvrátily Češky první mečbol, pak neproměnily brejkbol za stavu 5:5 při podání Mladenovicové a o zápas vzápětí přišly. Při podání Siniakové odvrátily další čtyři mečboly, ale při celkově šestém už nestačily na volej Mladenovicové.

Krejčíková a Siniaková hrály semifinále čtyřhry grandslamu poprvé od roku 2018, kdy společně triumfovaly na Roland Garros a na trávě ve Wimbledonu.

Autor: