Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Kreuziger prohrál na úvod Kolem Švýcarska jen s Cancellarou

Sport

  18:59
Český cyklista Roman Kreuziger zahájil obhajobu celkového vítězství v závodu Kolem Švýcarska druhým místem v první etapě. Třiadvacetiletý člen týmu Liquigas nestačil na časovce na 7,8 km v Lichtenštejnsku pouze na olympijského vítěze Fabiana Cancellaru ze Švýcarska, na nějž ztratil 19 sekund.

Roman Kreuziger dostává sladkou odměnu. foto: ČTK

Kreuziger loni ve Švýcarsku zaznamenal své první vítězství v etapovém závodě mezi profesionály a dnes vyrazil na trať mezi lichtenštejnskými městy Mauren a Ruggell jako poslední symbolicky ve žlutém trikotu lídra.

Ten sice musel po dojezdu odevzdat fenomenálnímu časovkáři Cancellarovi, i tak si ale vytvořil velmi dobrou pozici pro celkový úspěch. Na třetím místě skončil Němec Andreas Klöden, jenž byl loni za Kreuzigrem druhý. Po dnešku na něj ztrácí tři sekundy, o další sekundu zpět je čtvrtý George Hincapie z USA.

Nejlepší český cyklista se představil v akci poprvé po více než měsíční pauze, kterou měl po triumfu v jiném švýcarském závodu Kolem Romandie. Ten je stejně jako Tour de Suisse zařazen do elitní kategorie ProTour.

V neděli čeká peloton stopadesátikilometrová etapa se startem a cílem v Davosu, závod končí v neděli 21. června.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!