Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Kubánská podvodnice má vrátit olympijskou medaili. Tu ale už prodala v aukci

Sport

  17:15
PRAHA - Kubánská diskařka Yarelys Barriosová řeší hodně nepříjemnou situaci. Třiatřicetiletá čtyřnásobná medailistka z mistrovství světa totiž musí vrátit olympijské stříbro z Pekingu 2008 kvůli dopingu. Jenže ono to nebude tak snadné. Třiatřicetiletá vrhačka totiž cenný kov prodala skrze internetovou aukci.

Zleva: Yarelys Barriosová, Stephanie Brownová-Traftonová, Olena Antonovová. foto: Reprofoto

V Pekingu vybojovala za Američankou Stephanií Brownovou-Traftonovou a před Ukrajinkou OlenouAntonovovou v hodu diskem stříbro. Jenže dnes třiatřicetiletá Barriosová doplatila jako řada dalších sportovců na zpětné testování dopingových vzorků a dle informací MOV (Mezinárodní olympijský výbor) byla nalezena v její moči zakázaná látka acetazolamid.

Barriosová tak musí vrátit jednu ze svých dvou olympijských medailí (v Londýně o čtyři roky později skončila bronzová). Jenže pokud na toto skutečně dojde, nastane problém – Kubánka již už totiž nemá.

Jak informuje britský Independent, čtyřnásobná medailistka ze světových šampionátů (byla dvakrát stříbrná a dvakrát bronzová) cenný kov prodala přes internetovou akci E-bay za 11 655 dolarů (cca 282 tisíc korun).

Co bude následovat, zatím není jisté. MOV na žádost AP o potvrzení této informace a jak hodlá dále postupovat zatím nereagovalo. Dá se očekávat, že pokud bude muset Barriosová odkoupit medaili zpět, může na svém dopingovém prohřešku slušně prodělat...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!