Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Kurz 195:1 na Federera? Byl to omyl, prý bez nároku na výhru

Sport

  11:46
PRAHA - Několik hodin živili naději na snadný výdělek sázkaři, kteří se v sobotu před jedenáctou hodinou večerní odhodlali poměřit své síly s "bookmakery" společnosti Tipsport. Ti jim nabídli neuvěřitelný kurz - výhru hvězdného Rogera Federera nad Novakem Djokovičem o dva gemy ohodnotili poměrem 195:1. Švýcarský tenista to dokázal, sázková kancelář však svým klientům peníze vyplatit odmítla.

Roger Federer. foto: Reuters

Důvod je zřejmý, šťastlivce, již v čase mezi 22:24 a 22:48 zavítali do internetové kurzové nabídky, však nepotěšil: Závratný kurz 195:1 byl vypsán místo správného 1,95:1 jen nedopatřením, na což myslí herní řád společnosti, k němuž se odvolával tiskový mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek:

"Výhru nebylo možné vyplatit, protože zobrazené kurzy potenciálně umožňovaly dosažení výhry za všech okolností výsledku utkání, což odporuje principům kurzového sázení," řekl nedlouho poté, co společnost rozeslala mezi sázkaře, jíž se záležitost týkala, mail s upozorněním, že se peněz nedočkají. U těch to vzbudilo vlnu nevole. Jeden z nich si mohl přijít dokonce na 243 tisíc korun.

Není jasné, zda šlo o selhání lidského faktoru nebo výpočetní techniky, Tipsport však na podobná selhání myslel a pro tyto situace připravil herní řád, nyní tedy postupuje dle stanov a zákon neporušuje.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!