Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Fiasko v Pekingu. Kvitová, Plíšková i Strýcová končí už v prvním kole

Sport

  12:20aktualizováno  12:45
PEKING - Elitní turnaj v Pekingu skončil pro české tenistky fiaskem. Už v prvním kole vypadly světová čtyřka Petra Kvitová, dvanáctka Karolína Plíšková a také Barbora Strýcová. Plíškové se vzdálila účast na Turnaji mistryň, Kvitové by i přes vyřazení s Italkou Sarou Erraniovou neměla prestižní akce v Singapuru pro osm nejlepších hráček sezony uniknout.

Petra Kvitová foto: Reuters

Kvitová pro prodělané mononukleóze hledá formu, proti italské obranářce hodně kazila a jen v prvním setu udělala 28 nevynucených chyb. Za stavu 5:7 a 1:2 si nechala ošetřit levé rameno, po krátké pauze v marném boji pokračovala. S Erraniovou prohrála v sedmém vzájemném duelu poprvé po setech 5:7 a 4:6. Dvouhodinový zápas zakončila úderem do autu.

Petra Kvitová finálovou účast v Pekingu neobhájí. Vypadla v 1. kole s Italkou...
Sara Erraniová, přemožitelka Petry Kvitové.

Po neúspěšné obhajobě titulu ve Wu-chanu, kde tento týden vyhrála jen jeden zápas, Kvitová nezopakuje ani loňskou finálovou účast v Pekingu.

Plíšková, která se po skvělé první polovině roku pohybuje v pořadí sezony na hraně postupové osmičky pro Turnaj mistryň, podlehla Američance Sloane Stephensové 3:6 a 2:6. Českou tenistku nepodržel servis, prohrála si ho čtyřikrát, zatímco sama z deseti brejkbolů proměnila jediný. Povedlo se jí to až za stavu 2:4, vzápětí však znovu ztratila podání a od té doby měla o rok mladší Američanka průběh zápasu pevně ve svých rukou.

China Open s dotací téměř pět milionů dolarů skončil i pro Strýcovou, jež ani na čtvrtý pokus v Pekingu neprošla prvním kolem. Ukrajinské kvalifikantce Kateryně Bondarenkové podlehla 3:6, 2:6.

Tenisový turnaj žen v Pekingu (tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo: Erraniová (It.) - Kvitová 7:5, 6:4, Falconiová (USA) - Gavrilovová (Rus.) 7:5, 2:6, 6:4, Duqueová (Kol.) - Pironkovová (Bulh.) 6:3, 6:3, Garciaová (Fr.) - Čeng Saj-saj (Čína) 6:2, 6:2, K. Bondarenková (Ukr.) - Strýcová 6:3, 6:2, Pavljučenkovová (Rus.) - Görgesová (Něm.) 6:2, 6:4, Stephensová (USA) - Karolína Plíšková 6:3, 6:2, Pennettaová (3-It.) - Chan Sin-jün (Čína) 7:5, 4:6, 6:4, Suárezová (7-Šp.) - Curenková (Ukr.) 6:3, skreč, Barthelová (Něm.) - Čang Šuaj (Čína) 6:3, 6:2, Van Uytvancková (Belg.) - A. K. Schmiedlová (SR) 6:2, 6:4, Puigová (Portor.) - Dijasová (Kaz.) 6:4, skreč.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!