Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kvitová udolala nebezpečnou Sie Šu-wej a zahraje si třetí letošní finále

Sport

  16:52
PRAHA / Praha - Tenistka Petra Kvitová na turnaji v Dubaji porazila po více než dvou hodinách Sie Šu-wej z Tchaj-wanu 3:6, 6:2, 6:4 a potřetí v sezoně po Sydney a Australian Open si zahraje o titul. Její soupeřkou bude vítězka druhého semifinále mezi Ukrajinkou Elinou Svitolinovou a Švýcarkou Belindou Bencicovou. Pokud Češka v sobotu uspěje, vrátí se na druhé místo žebříčku.

Petra Kvitová slaví postup do finále turnaje v Dubaji. foto: ČTK/AP

Kvitová v úvodu zápasu s čtvrtfinálovou přemožitelkou Karolíny Plíškové hodně kazila. Za stavu 3:3 prohrála tři gamy za sebou a tím i celou první sadu. Poté však výrazně zpřesnila hru a druhý set získala.

V rozhodující sadě uspěla při vlastním podání až Kvitová ve čtvrté hře. Od té doby už houževnatou Tchaj-wanku ani jednou nepustila k brejkbolu a náročný zápas doservírovala čistou hrou. Sie Šu-wej porazila i ve čtvrtém vzájemném utkání.

Osmadvacetiletá Kvitová si v Dubaji, kde triumfovala před šesti lety, zahraje 35. finále na okruhu WTA. Pokud uspěje, vyrovná 27. titulem Hanu Mandlíkovou. Lepší z českých tenistek už je pouze nedostižná Martina Navrátilová se 167 triumfy.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová zažívá nejlepší start do sezony v kariéře. Po lednovém vítězství v Sydney se na Australian Open dostala až do finále, avšak v souboji o titul i o post světové jedničky nestačila na Japonku Naomi Ósakaovou.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...