Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kvitová v Pekingu končí. Ve čtvrtfinále nestačila na světovou jedničku Bartyovou

Sport

  9:10aktualizováno  10:04
Peking - Petra Kvitová prohrála ve čtvrtfinále turnaje v Pekingu po velkém boji se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou. Česká hráčka podlehla Australance 6:4, 4:6 a 3:6 za dvě hodiny a osm minut.

Petra Kvitová nestačila na Ashleigh Bartyovou. foto: Reuters

Kvitová blízko dalšího úspěchu, jediná výhra ji dělí od Turnaje mistryň

Kvitová si mohla výhrou definitivně zajistit účast na Turnaji mistryň, ale přes porážku může z Pekingu odjíždět s jistotou startu v Šen-čenu. 

Na vrchol sezony pro osmičku nejlepších hráček se posedmé dostane v případě, že Nizozemka Kiki Bertensová ve čtvrtfinále prohraje s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.

Devětadvacetiletá Kvitová se střetla s letošní vítězkou French Open Bartyovou už počtvrté a potřetí se hrály tři sety. Kvitová rozhodla první sadu ve čtvrté hře, v které po vítězném bekhendovém returnu využila jediný brejkbol úvodní sady.

Petra Kvitová v souboji s Denisou Allertovou.
Petra Kvitová v souboji s Denisou Allertovou.

I ve druhém setu měla Kvitová dlouho navrch. Ani jeden z pěti brejkbolů ale nevyužila a za stavu 4:5 poprvé přišla o podání. V úvodu rozhodujícího dějství vzala Australance servis, jenže vzápětí přišla o svůj. 

Bartyová se postupem času zlepšovala, trápila českou tenistku čopy a Kvitová znovu ztratila servis v dlouhém gamu na 3:5. Poté sice ještě odvrátila tři mečboly, ale při čtvrtém už kapitulovala.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová se podesáté v kariéře utkala s první hráčkou a porážka přerušila její sérii tří výher nad jedničkou žebříčku. Bilanci se soupeřkami z čela pořadí WTA má nyní vyrovnanou 5:5.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...