Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Lavička opouští Liberec

Sport

  11:44
LIBEREC - Vítězslav Lavička končí na vlastní žádost na konci května jako trenér fotbalistů Slovanu Liberec. Tomu nevyšla letošní sezona, v níž jako obhájce titulu obsadil čtvrté místo. "O jeho nástupci se bude teprve rozhodovat," řekl mluvčí klubu Lukáš Váňa.

Musí čekat. Až za dva týdny se rozhodne, jestli si kouč Vítězslav Lavička s Libercem zahraje Pohár UEFA i na jaře. foto: ČTK

O Lavičkově odchodu se spekulovalo od zimní přestávky, přestože značně oslabený tým hrál až do posledního ligového kola o titul. V klubu ale Lavička neměl lehkou pozici. Náročný majitel Ludvík Karl před něj stavěl nejvyšší cíle a není vyloučeno, že i kdyby je dokázal splnit, tak by musel Liberec opustit.

Dá se očekávat, že odchod oblíbeného trenéra přijmou s nevolí fanoušci libereckého klubu, kteří to dávali najevo už během pondělního duelu v Mladé Boleslavi. Hlavním kandidátem na uvolněné místo je podle zdrojů blízkých klubu Zdeněk Ščasný, který chce ukončit předčasně své působení v Mostu.

Hlavním kandidátem na uvolněné místo je podle zdrojů blízkých klubu Zdeněk Ščasný, který chce ukončit předčasně své působení v Mostu. "Žádná konkrétní jednání s Libercem nevedu, nejdříve si musím dořešit své závazky v Mostu. A i kdybych odsud odešel, rozhodně není hlavním důvodem jiné angažmá," řekl  mostecký trenér v pondělí pozdě večer.

Ani Lavička asi nebude dlouho bez práce, protože po něm touží hned několik klubů. Je mezi nimi údajně Mladá Boleslav, kterou opustil Dušan Uhrin, ale největší zájem má Jablonec, hlavní konkurent Liberce. Tam by mohl Lavička působit po boku společně s Jozefem Weberem, který se po skončení hráčské kariéry vydává na trenérskou dráhu. Žádný z klubů ale zatím své plány s obsazením trenérského postu oficiálně neoznámil. Lavička působil v Liberci od roku 2003.

Autor: