Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ledecká vynechá SP v Bad Gasteinu, premiéru na snowboardu plánuje o víkendu

Ester ledecká foto: Profimedia.cz

Ester Ledecká znovu odložila vstup do sezony Světového poháru ve snowboardingu. Dvojnásobná olympijská vítězka v paralelním obřím slalomu se v úterý v Bad Gasteinu oproti plánům ještě na „prkně“ nepředstaví, počítá ale s víkendovým startem v Bulharsku.
  14:31aktualizováno  16:15

Osmadvacetiletá Ledecká se měla původně zapojit do Světového poháru ve snowboardingu už těsně před Vánoci v Davosu, ale start kvůli doléčení nemoci vzdala. Poté plánovala, že se představí v rakouském Bad Gasteinu. „Ester zítřejší závod vynechá a připravuje se na víkendový závod v Pamporovu, na který je teď přihlášena,“ napsala ČTK Erika Alchusová z týmu Ledecké.

Česká obojživelnice má za sebou náročný program na lyžích. V minulých čtyřech dnech absolvovala trénink a tři závody Světového poháru v Zauchensee, kde v nedělním superobřím slalomu zaznamenala 11. místem nejlepší výsledek v sezoně. Proti cestě do Bad Gastainu se podle Ledecké postavil celý její tým.

„Kdyby to bylo na mně, tak to jedu určitě. Jenže já v tomhle nejsem moc dospělá, naštěstí mám lidi, kteří mi poradí a zastaví mě, když to vypadá zle. Bojí se, abych to zvládla, protože jsem chtěla do Pamporova a pak znova ještě Cortina. Leden bude hodně nabitý,“ řekla držitelka tří zlatých medailí z olympiád serveru iROZHLAS.cz.

Na snowboardu se Ledecká naposledy představila loni v březnu v ročníku, v němž kvůli komplikované zlomenině klíční kosti nezávodila na lyžích. V Rogle tehdy byla druhá a v Berchtesgardenu vyhrála.

V bulharském Pamporovu, jež bude hostit Světový pohár poprvé, jsou v sobotu a neděli na programu dva závody v paralelním slalomu.

Autor: