• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let
20:14
První štafetový rozběh žen na 4x400 metrů ovládly Jamajčanky. Do finále postupuje i druhá Ukrajina a třetí Francie.
20:09
Na programu je i štafeta žen na 4x400 metrů, ve které se představí i české kvarteto Hejková, Bartoníčková, Bergrová a Rosolová. Češky přijdou na řadu ve druhém rozběhu.
20:05
Házenkáři Švédska porazili v semifinále olympijského turnaje 27:26 Maďarsko a po dvanácti letech si zahrají o zlato, které dosud nezískali. Stříbrní medailisté z her v letech 1992, 1996 a 2000 se ve finále utkají se šampiony z Pekingu Francouzi, nebo s Chorvatskem.
20:00
Za několik okamžiků začne finále ve skoku o tyči, v němž se představí i Čech Jan Kudlička.
19:48
Basketbalisté Španělska se podruhé za sebou probojovali do finále olympijských her. V semifinále porazili Rusko 67:59 po vydařené druhé půli.
19:10
"Tady byl Beckham?" Hustý, zírala česká bikrosařka. ROZHOVOR S ROMANOU LABOUNKOVOU
18:40
Vodní pólisté Chorvatska porazili v semifinále olympijského turnaje v sousedské bitvě 7:5 Černou Horu a budou usilovat o první zlato v historii. V nedělním londýnském finále se utkají s vítězem druhého semifinále mezi Srbskem a Itálií.
18:21

Rozhovor s Bikrosařkou Anetou Hladíkovou, která těsně uniklo finále,

  • BMX. Ilustrační foto. / Autor: Reuters

17:56
Ruští volejbalisté jsou po dvanácti letech opět ve finále OH a mají jistou čtvrtou medaili za sebou. V Londýně dnes porazili Bulharsko 3:1.
17:55
Bikrosařka Mariana Pajónová získala druhé zlato pro Kolumbii v historii OH. Závod mužů vyhrál stejně jako v Pekingu Lotyš Maris Štrombergs.
17:10
České bikrosařky Romana Labounková a Aneta Hladíková se ze semifinálových jízd na OH v Londýně nedokázaly dostat mezi finálovou osmičku.
17:07
Ruské akvabely obhájily olympijské vítězství v soutěži družstev. Druhé zlato v Londýně tak získaly šampionky z duetů Iščenková s Romašinovou.
15:39

Byť tentokrát nestihla zlato ani oslavit, po ránu se prý cítila rozlámanější než v Pekingu. "Po třicítce už je to hroší," vysvětlovala Špotáková, která se včera stala druhou ženou historie, která dokázala obhájit olympijské zlato v hodu oštěpem.

  • Barbora Špotáková získala druhé zlato pro Česko na olympijských hrách v Londýně / Autor: ČTK

14:56
Tunisan Usáma Mellúlí vyhrál na OH v Londýně závod na 10 km a jako první plavec získal na jedné olympiádě medaili v bazénu i přírodní vodě.
14:46
Když ve čtvrtek skončil rakouský deblkajak Yvonne Schuringová, Viktoria Schwarzová ve finále pětistovky až na pátém místě, prakticky stvrdil rakouskou sportovní katastrofu v Londýně. Jižní sousedé České republiky na olympiádě podle všeho nezískají žádnou medaili, což se jim na letních hrách stalo naposledy v roce 1964 v Tokiu. Na minulé olympiádě v Pekingu získali alespoň jedno stříbro a dva bronzy.
14:01
Francouzský tým podle Mezinárodního olympijského výboru poslal domů z olympijských her běžce Hassana Hirta. Dvaatřicetiletý účastník závodu na 5000 metrů měl při jednom z tréninků pozitivní dopingový nález na EPO.
13:44
Australský jachtař Malcolm Page obhájil olympijské zlato ve třídě 470. Spolu s Matthewem Belcherem v dnešním finále ve Weymouthu, které bylo ve čtvrtek odloženo kvůli bezvětří, porazili domácí dvojici Luke Patience, Stuart Bithell. Bronz získali Argentinci Lucas Calabrese a Juan de la Fuente.
12:01
Nejen zisk bronzové olympijské medaile bude pro korejské fotbalisty motivací v dnešním utkání o třetí místo v Cardiffu. Všichni hráči si totiž můžou případným vítězstvím nad asijským rivalem Japonskem vysloužit odpuštění povinné vojenské služby. "Ano, je to tak. Když získáme bronzovou medaili, hráči dostanou výjimku," prohlásil trenér korejské reprezentace Hong Mjong-po.
11:47
Čínští sportovci zatím na olympiádě v Londýně posbírali 37 zlatých medailí a opět dokázali, že jejich tvrdý tréninkový režim přináší úspěchy. Podle kritiků však ve státem řízeném systému platí za triumfy příliš velkou cenu, protože k metodám trenérů prý patří nelidské praktiky včetně ponižování a bití. VÍCE ZDE
11:46
Jamajský sprinter Usain Bolt jako první v historii obhájil zlaté olympijské medaile v bězích na 100 a 200 metrů a vstoupil mezi legendy, s jinými slavnými atlety však nechce být srovnáván. Rozhodně ne s Američanem Carlem Lewisem, kterého po čtvrtečním triumfu na hrách v Londýně zkritizoval. VÍCE ZDE