Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Liberec nejspíš přezimuje na prvním místě

Sport

  16:40
MOST - Dvě branky slovenského útočníka Filipa Hološka přiblížily Liberci ligové prvenství v polovině soutěže. Liberec vyhrál v Mostu 2:1 a na druhé Teplice má náskok šesti bodů.

Liberecký útočník Filip Hološko foto: ČTK

Po polovině soutěže budou v čele tabulky za předpokladu, že získají v příštím kole alespoň bod, nebo pokud druhé Teplice nevyhrají oba zbývající zápasy.

Pořadatelé mosteckého zápasu museli před zápasem stáhnout z trávníku sněhovou vrstvu, a přestože se jim to podařilo, na stavu hrací plochy současné klima bylo znát. Trávník byl promrzlý a hráčům obou týmů stěžoval pohyb i zpracování míče.

První se do šance dostali hosté, kteří nechtěli nechat nikoho na pochybách, kdo je králem ligy. Už v 7. minutě měl Slovan hodně blízko k vedení, když se protáhl před šestnáctkou za obránce Hološko a svůj průnik zakončil lobem, který ale brankář Svoboda vyrazil akrobaticky na roh.

V 18. minutě musel podobný zákrok předvést podruhé, tentokrát po trestném kopu Papouška. Hosté se snažili o nátlakovou hru, jenže přízemní kombinace jim na špatném terénu vycházet nemohly a ve vzduchu se domácí obránci dokázali dobře orientovat.

Mostečtí fotbalisté vsadili na defenzivnější pojetí, ale o to přímočařejší byla jejich cesta k brance soupeře, kde sázeli na centry z obou krajních prostorů. Po jednom z nich ve 20. minutě byli blízko vedoucí branky po průniku Jendruščáka - domácí záložník poslal míč do šestnáctky, kde ho jemně tečoval Brzezina, jenže jeho prodloužení z ostrého úhlu skončilo na tyči.

Brzy po pauze se s oranžovým míčem začal hrát dramatičtější fotbal. Už ve 48. minutě hosté dali vedoucí gól, který hodně připomínal akci ze sedmé minuty: ze středu hřiště prošel dlouhý
míč na Hološka, který sám před Svobodou tentokrát nezaváhal.

Jenže Most se vrhnul do ofenzivy a hosté se nechali zatlačit na svou polovinu, kde několikrát chybovali. Střelu Procházky sice v 51. minutě brankář Čech výborně pokryl, jenže o čtyři minuty později už neměl šanci na úspěch. Zápotočný totiž stáhnul v šanci kanonýra Siegla a nařízenou penaltu Brzezina proměnil.

S přibývajícími minutami bylo zřejmé, že hráči mají stále větší potíže s pohybem a hra se odehrávala vesměs ve středu hřiště, přibývalo tvrdých zákroků i nepřesných výroků sudího
Járy. 

V 81. minutě nechal rozhodčí po Šinglárově ruce pokračovat hosty v akci, která skončila znovu dlouhým pasem na Hološka. Gólman Svoboda proti němu vyběhl před šestnáctku, liberecký záložník jej obešel a do prázdné branky vstřelil vítězný gól.
Autoři: ,
Témata: Liberec, Most, Teplice

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!