Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Liberečtí volejbalisté postoupili do Final Four Vyzývacího poháru

Sport

  22:34
POITIERS - Volejbalisté Dukly Liberec postoupili do Final Four Vyzývacího poháru. V odvetě čtvrtfinále na půdě francouzského favorita Stade Poitevin Poitiers prohráli 0:3, a tak musel po výhře 3:0 v domácím prostředí rozhodnout až zlatý set. V něm Liberečtí zvítězili 15:12 a vydřeli postup mezi čtyři nejlepší celky třetí nejvyšší evropské pohárové soutěže.

Volejbal - ilustrační foto. foto: ČTK

Navázali tak na rok 2005, kdy prošli do Final Four Klubového poháru. Svěřenci trenéra Michala Nekoly potřebovali ve Francii po jasné domácí výhře uhrát jediný set.

V prvních dvou jim však Francouzi nedali šanci po výsledcích 25:19 a 25:21. Až ve třetím setu se zdálo, že jdou Liberečtí za postupem, protože vedli už 15:9. Jenže Poitiers, jejichž dres obléká i bývalý liberecký nahrávač Ondřej Boula, pěti body v řadě ztrátu dotáhli a nakonec skóre i otočili na konečných 25:23.

Poitiers - Liberec 3:0, zlatý set 12:15

Čtvrtfinále Vyzývacího poháru volejbalistů, odvetný zápas:
Stade Poitevin Poitiers - Dukla Liberec 3:0 (-19, -21, -23), zlatý set 12:15. První zápas 0:3, postoupil Liberec.

Stejně jako v osmifinále s Rematem Zalau tak musel Liberec hrát zlatý set.

V něm si Severočeši postupové šance znovu zkomplikovali, když ztratili čtyřbodový náskok a pustili soupeře do vedení 11:10. Koncovku však úspěšně zvládli a po výhře 15:12 postoupili.

Spolu s Libercem do Final Four prošel i chorvatský celek Mladost Záhřeb, který zvítězil nad ukrajinským Lokomotivem Charkov v obou zápasech 3:2. Ve zbylých dvou duelech mají k postupu blíže Perugia s českým reprezentantem Janem Štokrem a SCC Berlín, za který hrají Jaroslav Škach a Martin Kryštof.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!