Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Pudilová se v polovině listopadu představí v UFC proti Pérezové

Česká zápasnice Lucie Pudilová (nahoře) v souboji s Číňankou Wu Ja-nan foto: AP

Nejlepší česká bojovnice MMA Lucie Pudilová potvrdila termín svého dalšího zápasu v elitní organizaci UFC. V sobotu 18. listopadu se v Las Vegas utká s Ailin Pérezovou z Argentiny,
  12:25

V oktagonu se tak Pudilová představí týden po Jiřím Procházkovi. Hvězda českého smíšeného bojového umění 11. listopadu v New Yorku změří síly s Brazilcem Alexem Pereirou a ve hře bude pás šampiona UFC v polotěžké váhové kategorii.

Devětadvacetiletou Pudilovou čeká jubilejní desátý zápas v UFC, naposledy v dubnu prohrála s Joselyne Edwardsovou z Panamy 1:2 na body a nenavázala na předešlé vítězství nad Číňankou Wu Ja-nan. Dosud vyhrála tři z devíti zápasů.

Jen o pár měsíců mladší Pérezová má za sebou v UFC dva souboje. Loni v září prohrála před limitem se Švýcarkou Stephanií Eggerovou, letos v červenci na body porazila Ashlee Evansovou-Smithovou z USA.

Zatímco Pudilová má celkovou bilanci 14 výher a osm porážek, Pérezová má na svém kontě mezi profesionálkami osm vítězství a dvě prohry.

Autoři: ,

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...