Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Lukáš Konečný vyboxoval pás šampiona EU

Sport

  23:53aktualizováno  29. března 0:03
PRAHA/BRANDENBURG - Česká boxerská jednička Lukáš Konečný porazil v německém Brandenburgu na body Francouze Jimmyho Colase a vyboxoval pás šampiona Evropské unie (EBU-EU) v superwelterové váze do 69,8 kg. Třicetiletý český bijec se tak posune v boxerském žebříčku své váhové kategorie výše a udělal první krok k možnosti opět v budoucnu boxovat o titul mistra světa.

Lukáš Konečný se svým pásem šampiona EU. foto: ČTK

Konečný, který byl proti držiteli pásu papírovým favoritem, začal velmi opatrně a inkasoval hned v prvním kole od Francouze tvrdý úder na pravý bok. Ve druhém byl sice již aktivnější, ale začal mu krvácet nos, který si poranil při tréninku. I této nepříjemnosti se však český boxer postavil a postupně začala slavit úspěch jeho předzápasová taktika. Colas sice ještě vládl ve třetím kole, od toho následujícího ale začal ring opanovat zkušenější soupeř.

Francouzský boxer se víceméně začal pouze bránit, naopak Lukáš Konečný držel střed ringu a zasypával soupeře přesnými údery především na spodek těla. Pro jeho soupeře byl kritický závěr šestého kola, kdy český boxer dostal Colase do rohu, kde Francouz inkasoval několik tvrdých háků na bradu i břicho.

Dvojnásobný medailista z amatérského mistrovství světa, který boxoval o patnáctý titulový zápas, pokračoval v kontrole duelu i v dalších kolech a zkušeně odrazil i pokus o nápor Colase v závěru dvanáctikolového zápasu.

Lukáš Konečný si ve 42. vystoupení v profiringu připsal 39. výhru a věří, že bude mít opět šanci boxovat o některý z cennějších titulů. Člen německé stáje SES Ulfa Steinfortha nijak neskrývá svou touhu po odvetě s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem, jenž ho před rokem v dubnu v Drážďanech porazil v kontroverzním souboji o pás světového šampiona organizace WBO, po kterém jeho stáj podala oficiální protest.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!