Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Favorit trestal zbytečné chyby. Macháč ve čtvrtfinále v Miami nestačil na Sinnera

Tomáš Macháč hraje forhendový úder ve čtvrtfinále turnaje v Miami. foto: AP

Čtyři soupeře na nabitém podniku v Miami vyřadil, pátý byl nad jeho síly. Tomáš Macháč se loučí s turnajem Masters na Floridě ve čtvrtfinále po prohře 4:6, 2:6 s Jannikem Sinnerem. Český tenista se snažil hrát agresivně, ale proti italskému favoritovi často chyboval i v pozicích, kdy nebyl pod tlakem.
  21:40aktualizováno  28. března 8:00

Macháč se mezi osmičku nejlepších na takhle prestižním turnaji dostal poprvé v kariéře. Navázal na Lehečku, který do stejné fáze prošel jako první český tenista od Tomáše Berdycha v roce 2017.

Macháč vs. Sinner

Reportáž z utkání

Úvodní prohraný servis si sice český tenista rychle vzal zpět, ale v sedmé hře ztratil podání znovu a třetí hráč světa mu pak nedal šanci na zvrat.

Druhá sada už byla jednoznačná. Zatímco Macháč dvakrát přišel o podání, Sinner nepřipustil ani brejkbol a utkání po zhruba hodině a půl ukončil. Vyhrál jubilejní 20. zápas v sezoně, jedinou letošní porážku utrpěl v semifinále Indian Wells s pozdějším vítězem Carlosem Alcarazem ze Španělska.

Jannik Sinner hraje forhendový úder ve čtvrtfinále turnaje v Miami.

Navzdory vyřazení se Macháč, který v duelu se Sinnerem zaznamenal 12 vítězných úderů a 31 nevynucených chyb, posune v příštím vydání světového žebříčku ze 60. místa do první světové padesátky.

Sinnera čeká repríza loňského finále s obhájcem titulu Daniilem Medveděvem, který porazil 6:2 a 7:6 Nicoláse Jarryho z Chile.

Medveděv se proti Sinnerovi pokusí prolomit nepříznivou sérii. S třetím hráčem žebříčku prohrál poslední čtyři zápasy včetně finále letošního Australian Open. Naposledy Sinnera porazil před rokem ve finále v Miami.

V ženské dvouhře dál vítězí Jekatěrina Alexandrovová. Ruská tenistka ve čtvrtfinále porazila 3:6, 6:4 a 6:4 pátou hráčku žebříčku Jessicu Pegualovou z USA a navázala na výhru nad světovou jedničkou Igou Šwiatekovou z Polska. O finále si zahraje s Američankou Danielle Collinsovou.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami

tvrdý povrch

Muži (dotace 10,404.205 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:

Sinner (2-It.) - Macháč (ČR) 6:4, 6:2.
Medveděv (3-Rus.) - Jarry (22-Chile) 6:2, 7:6 (9:7)

Ženy (dotace 8,770.480 dolarů)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Collinsová (USA) - Garciaová (23-Fr.) 6:3, 6:2
Alexandrovová (14-Rus.) - Pegulaová (5-USA) 3:6, 6:4, 6:4

Autoři: ,