Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Mafiáni chtěli koupit Lazio Řím

Sport

  12:21
ŘÍM - Italští mafiáni se pokusili na burze koupit fotbalový klub Lazio Řím, aby tak vyprali peníze získané z násilné a vyděračské činnosti. Skupina označovaná jako Camorra, která je neapolskou větví mafie, chtěla transakci provést prostřednictvím třetích osob. Její záměr však odhalila italská policie.
Ilustrační foto

Ilustrační foto foto: ČTK

Podle agentury Reuters policisté v Římě v rámci operace "Zlomená křídla" zatkli deset osob, mezi nimiž jsou Italové i cizinci. Zadržen byl mimo jiné neapolský podnikatel Giuseppe Diana, který je známý napojením na Camorru.

Kolem Lazia byly problémy už v roce 2006, kdy musel být klubový prezident Claudio Lotito pod policejní ochranou. Vyhrožovali mu radikální fanoušci, kteří se ho snažili přimět k prodeji klubu skupině vedené bývalým hráčem a prezidentem Lazia Giorgiem Chinagliou.


Lazio v roce 2000 ještě s Pavlem Nedvědem získalo italský titul, ale v současnosti nepatří v Serii A ke špičce. V minulém ročníku skončilo dvanácté. Před novou sezonou klub angažoval mladého českého útočníka Libora Kozáka z Opavy.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...