Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Tenistka Vondroušová je v nominaci na ocenění Laureus za Návrat roku

Česká tenistka Markéta Vondroušová v duelu s Rumunkou Soranou Cirsteaovou ve čtvrtfinále turnaje v Dubaji. foto: Reuters

Tenistka Markéta Vondroušová může získat ocenění v anketě Laureus v kategorii Návrat roku. Do finálové nominace mezi šestici uchazečů o „sportovního Oscara“ se dostala díky loňskému wimbledonskému triumfu. Vyhlášení 25. ročníku ankety se uskuteční 22. dubna v Madridu.
  15:20

Spolu s Vondroušovou se o ocenění ucházejí americká hvězdná gymnastka Simone Bilesová, britská vícebojařka Katarina Johnsonová-Thompsonová, ragbista Siya Kolisi z JAR, fotbalista Sebastien Haller z Pobřeží slonoviny a kanadský basketbalista Jamal Murray.

V hlavní kategorii Sportovec roku může vítězství obhájit argentinský fotbalista Lionel Messi, jenž vloni jako první v historii získal individuální i týmové ocenění. Spolu s ním jsou v nominaci tenista Novak Djokovič, tyčkař Mondo Duplantis, fotbalista Erling Haaland, sprinter Noah Lyles a pilot F1 Max Verstappen.

Mezi sportovkyněmi jsou nominované fotbalistka Aitana Bonmatíová, lyžařka Mikaela Shiffrinová, tenistka Iga Šwiateková a atletky Shericka Jacksonová, Faith Kipyegonová a Sha’carri Richardsonová.

Týmem roku se může stát golfový výběr Evropy pro Ryder Cup, německá reprezentace basketbalistů, fotbalisté Manchesteru City, stáj formule 1 Red Bull, ragbisté JAR a fotbalistky Španělska.

Autoři: ,

AURES Holdings a.s.
PRACOVNÍK PODPORY PRODEJE (A12500)

AURES Holdings a.s.
Olomoucký kraj
nabízený plat: 30 000 - 32 000 Kč