Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Michek se věnoval poraněné noze, na Dakaru zkusí zaútočit na desítku

Martin Michek na Rallye Dakar. foto: archiv Martina Michka.

Martin Michek využil volný den na Rallye Dakar k léčbě poraněné pravé nohy. Aktuálně nejlepší český motocyklový jezdec, 14. muž průběžného pořadí, se zranil při kolizi v nedělní 8. etapě, ve které si přesto připsal dosud nejlepší dílčí výsledek ve 45. ročníku rallye a skončil jedenáctý.
  9:28

„Pečuji o nohu, protože se to tolik nezlepšilo. Pořádně ji nenasoukám do boty, mám to šíleně oteklé z obou stran,“ uvedl Michek v tiskové zprávě týmu Orion Moto Racing Group (MRG).

„Oteklý je hlavně kotník. Snažíme se dělat maximum, jak kluci z depa, tak lidi od Martina Prokopa nebo Aleše Lopraise, kteří mi pomáhají,“ ocenil čtyřiatřicetiletý motokrosař.

Michek se dosud posouval pořadím vpřed a blíží se svému maximu z roku 2021, kdy skončil desátý. „Samozřejmě by bylo mým cílem se dostat do nejlepší desítky, ale nebude to vůbec jednoduché. Vždyť každý jezdec v Top 10 může celý Dakar vyhrát. Konkurence mezi továrními týmy je obrovská. Ale udělám pro to maximum,“ uvedl.

Loprais

Českobudějovický rodák momentálně na desátého Matthiase Walknera z Rakouska ztrácí 47 minut. Až na zkušeného Slováka Štefana Svitka, jenž už byl na Dakaru dvakrát pátý, jsou před ním jen tovární jezdci. A i na záda mu „dýchají“ piloti podporovaní přímo výrobci motocyklů.

Michek doufá, že mu k lepšímu výsledku pomůže i náročný terén. V tomto týdnu by účastníci rallye měli zamířit i do čtvrté největší pouště na světě Rub al-Chálí.

„Byli jsme tam poblíž v rámci závodu Abú Zabí Desert Challenge a víme, že je to tam krásné. Závod nabere trochu jinou atmosféru, bude tam totiž jenom písek a duny a v té poušti se uskuteční také maratonská etapa. Těšíme se tam opravdu všichni, protože by tam mělo být více tepla,“ řekl šéf týmu MRG Ervín Krajčovič.

Autoři: ,

Tajný trik na intimní hygienu v létě
Tajný trik na intimní hygienu v létě

Na trhu s intimní kosmetikou již existuje tolik produktů, ze kterých si můžeme vybrat: gely, emulze, pěny... My vám však pomůžeme s výběrem. Naše 3...