Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Děsivá scéna na Masters. Vedle diváků se zřítily stromy, druhé kolo odloženo

Sport

  11:47
Druhé kolo Masters přerušila bouřka a popadané stromy. Tři vysoké borovice ohrozily diváky u odpaliště na 17. jamce. Podle organizátorů z klubu v Augustě nikdo nebyl zraněn. Devětatřicet hráčů dohrálo druhé kolo nejprestižnějšího golfového turnaje v sobotu.

„Znělo to, jako by se převrátila tribuna, strašně hlasité,“ komentoval situaci Sergio Garcia, který byl v době pádu jednoho ze stromů na greenu patnácté jamky. „Dva stromy spadly a cestou dolů vzaly další. Lidé kolem nich se rozprchli. Spadly těsně vedle jedné ženy, zázrakem se jí nic nestalo. Díky Bohu.“

Pád stromu pohledem z greenu patnácté jamky:

Páteční hru ukončili pořadatelé krátce po čtvrté hodině odpoledne. „Nikoho spadlé stromy nezranily. Bezpečí a zdraví všech návštěvníků Masters jsou hlavními prioritami klubu, takže i nadále budeme bedlivě monitorovat počasí,“ uvedli v prohlášení organizátoři. Na sobotu stanovili start ve 14:00 SELČ.

Děsivý pohled z odpaliště sedmnácté jamky:

Koepka je jedním ze 17 účastníků z konkurenční série LIV Golf. Dvaatřicetiletý golfista po úvodním výsledku 65 potřeboval v pátek o dvě rány více. Druhý je zatím se skóre -9 Španěl Jon Rahm, ale dnes ještě bude dohrávat devět jamek. Na třetí příčce nečekaně figuruje domácí amatér Sam Bennett (-8).

„Hrál jsem velmi solidně. Moc jsem toho nezkazil,“ pochvaloval si Koepka, jenž zatím vyhrál čtyři majory a v Augustě byl nejlépe na dělené druhé příčce v roce 2019. Obhájce titulu Scottie Scheffler druhé kolo pokazil, zahrál ho s výsledkem +3 a má v součtu ránu pod par.

Sedmačtyřicetiletý Woods, který se loni právě na Masters vrátil ke golfu po těžké autonehodě, při níž málem přišel o nohu, s bolestmi odehrál úvodní kolo na dva údery nad par a dohrávka druhého jej teprve čeká. Zatím je na hranici cutu.

TIger Woods během druhého kola golfového Masters.

O tři rány pod ní je naopak McIloroy. Zkušený golfista ze Severního Irska po paru zahrál 77 ran a s největší pravděpodobností do víkendových kol neprojde.

Autoři: ,

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...