Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Materazzi chtěl místo dresu Zidaneho sestru

Sport

  15:45
ŘÍM - To bych raději měl tvoji sestru! Tato věta italského obránce Marca Materazziho měla způsobit zkrat v hlavě Zinédina Zidana při finále fotbalového mistrovství světa. Téměř dva měsíce poté to alespoň tvrdí Materazzi v listu Gazzetta dello Sport.

Zidane sráží Materazziho k zemi. foto: JOHN MACDOUGALLAFP

Na svou obranu ale obránce dodal, že neměl tušení, že kapitán francouzských fotbalistů sestru skutečně má. "Zatahal jsem ho za dres. On na to, že jestli po něm tolik toužím, tak mi ho dá po zápase. A já mu odpověděl: to bych raději měl tvoji sestru," vyložil Materazzi, co předcházelo Zidanově hlavičce do hrudi italského beka, kterou jej poslal k zemi. Následovala červená karta a pro hlavní hvězdu Francouzů předčasný konec boje o zlato.

Po šampionátu ani jeden z fotbalistů přesně neřekl, co se mezi nimi na hřišti odehrálo. Zidane ve zpovědích vyhýbavě hovořil o urážce jeho rodiny, Materazzi naznačil, že se svými slovy dotkl Zidanovy sestry. Konkrétní znění zůstalo až do dneška tajemstvím. To odhalil italský stoper až před středečním vzájemným duelem obou týmů v rámci evropské kvalifikace.

V něm se nicméně neobjeví ani jeden z aktérů incidentu. Někdejší nejlepší hráč světa Zidane už ukončil kariéru a Materazzi si odpykává disciplinární trest. Omlouvat se Zidanovi v žádném případě nehodlá, naopak - očekával by omluvu od něj.

Disciplinární trest totiž Materazzi nepovažuje jen za urážku své osoby, ale celé Itálie. "Já bych se možná mohl omluvit jeho sestře. Přísahám ale, že jsem předtím neměl tušení, že Zidane sestru doopravdy má," prohlásil.

Materazzi je prý připraven celou věc konečně uzavřít. "Když se může uzavírat mír po krveprolití a válce, proč bychom ho nemohli uzavřít my? Dveře od mého domu jsou pro něj pořád otevřené. Když bude Zidane chtít, může si zjistit adresu," vzkázal.
Autor:

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč