Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

McEnroe nabídl Federerovi pomocnou ruku

Sport

  17:59
PAŘÍŽ - Bývalý slavný tenista John McEnroe nabídl svou pomoc druhému hráči světa Rogeru Federerovi, jenž se stále nemůže dostat do formy, která ho zdobila poslední roky. V rozhovoru pro francouzský týdeník Le Journal du Dimanche Američan prohlásil, že by s ním mohl čas od času spolupracovat.

Federer zažívá horší časy. foto: internet

Federer letos ještě nevyhrál jediný turnaj a také dosud neporazil hráče z elitní čtveřice žebříčku. Na vrcholícím turnaji Masters v Miami skončil v semifinále na raketě Srba Novaka Djokoviče. "Skutečně bych mu rád pomohl. Zvlášť když potřebuje změnit strategii, aby porazil Nadala. A já mám nějaké nápady," prohlásil známý padesátiletý bouřlivák.

"Nemohu doprovázet hráče na okruhu po celý rok, ale bylo by zajímavé čas od času pomáhat. Myslím, že Federer překoná rekord Peta Samprase v počtu 14 získaných grandslamů, ale vůbec nebude jednoduché vrátit se zpět na pozici světové jedničky," myslí si McEnroe, jenž vyzdvihl kvality současného nejlepšího hráče Rafaela Nadala. "Pokud bude v dobré kondici, bude hrát ještě lépe než loni," dodal.

Autor: