Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

McEnroe se vrátil na kurt

Sport

  11:56
SAN JOSE - Po dvanácti letech se americká legenda John McEnroe vrací k profesionálnímu tenisu. Fanouškům se znovu připoměl výhrou ve čtyřhře na turnaji v San Jose.

John McEnroe. foto: ČTK

Krátce před svými 47. narozeninami slaví John McEnroe návrat do žebříčku ATP. Tenista svou profesionální kariéru oficiálně ukončil před dvanácti lety. Včera se rozdělil s Jonasem Björkmannem o tabulkové vítězství na turnaji v San Jose , které  dvojici posunulo do čtvrtfinále.

Legendární Američan se podobně jako Martina Navrátilová rozhodl ve veteránském věku vrátit mezi profesionály. Se svým švédským partnerem hraje na divokou kartu. Porazili spolu druhý nasazený australský pár Wayne Arthurs, Stephen Huss hladce dvakrát 6:3.

McEnroe, jenž během své kariéry získal 77 titulů ve dvouhře a stejný počet ve čtyřhře, se s tenisem rozloučil v roce 1994 na turnaji v Rotterdamu finálovou účastí v deblu s Borisem Beckerem. V prosinci loňského roku se rozhodl, že se minimálně na podnik v San Jose vrátí.

Bývalý dvojnásobný vítěz kalifornského turnaje Mark Philippoussis, jenž po sérii zdravotních problémů vypadl z první stovky světového žebříčku, porazil v prvním kole dvouhry čtvrtého nasazeného Tommyho Robreda ve třech setech 3:6, 7:5, 7:5.

Australan, který v San Jose startuje na divokou kartu, proti španělskému soupeři oslavil první vítězství nad hráčem elitní světové desítky za posledních 18 měsíců. Tenisté si na turnaji rozdělí prémie z celkové dotace 380.000.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!