Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Sport

Miami deklasovalo v NBA Philadelphii, Porzingis táhnul Dallas

Mike Scott (1) za Philadelphii a za Miami Heat Duncan Robinson (55) a Jimmy Butler (22) na utkání NBA. foto: Lynne SladkyČTK

New York - Basketbalisté Miami v souboji předních týmů Východní konference NBA jasně přehráli Philadelphii 137:106. Svůj náskok na čtvrtém místě tabulky právě před Sixers a Indianou zvýšili už na tři výhry. Indiana podlehla 103:112 Dallasu, který dovedl k vítězství Kristaps Porzingis 38 body.
  8:06

V Miami se hrál vyrovnaný první poločas, ale pak domácí přepnuli na vyšší rychlost, třetí čtvrtinu vyhráli 41:25, získali dvacetibodové vedení a bylo po zápase. Hráči Heat ve druhé půli nastříleli 81 bodů, což je nový klubový rekord. A to ještě v poslední čtvrtině domácí šetřili opory včetně Jimmyho Butlera, který proti svému bývalému týmu nastřílel 38 bodů za 28 minut a vylepšil si sezonní maximum.

Chicago marně vzdorovalo šampionům NBA z Toronta. Satoranský nasbíral osm bodů

Pro Miami to bylo nejvyšší vítězství v sezoně i výhra s nejvíce nastřílenými body. Doma v této sezoně prohrálo jen dva z 24 zápasů. „Ve druhé půli jako bychom na hřišti ani nebyli. Vůbec jsme nebránili,“ komentoval nepovedený výkon Philadelphie Tobias Harris.

Stejně jako Butler dal 38 bodů Porzingis z Dallasu a také pro něj to bylo sezonní maximum. Lotyšský pivot dovedl Mavericks k výhře nad Indianou a pomohl zacelit mezeru po hlavní hvězdě týmu Luku Dončičovi, který má poraněný kotník.

„Snažím se přijít na to, jak být pro tým takto efektivní i v zápasech, kdy Luka hraje. Pracujeme na tom. Teď jsem se dostal do dobrého rytmu a chci si ho udržet co nejdéle. Hrajeme teď docela dobrý basketbal,“ řekl Porzingis, který trefil i své maximum šest trojek.

Už čtvrtou výhru v řadě vybojoval Boston, který udolal Atlantu 123:115, přestože hrál bez své hvězdy Kemby Walkera. Zastoupil ho Jayson Tatum, který nastřílel 28 bodů. Přes 20 bodů dali i Jaylen Brown a Gordon Hayward. Atlantě nepomohlo ani to, že Trae Young už po pětadvacáté v sezoně překonal hranici 30 bodů. Tentokrát dal 34 bodů.

Satoranského dobrý výkon nestačil, Chicago v NBA zničil 54 body Irving

Nejlepším střelcem dne byl Bradley Beal z Washingtonu, ani jeho 43 bodů však nestačilo k odvrácení porážky 117:125 s aktuálně nejhorším týmem soutěže Golden State Warriors.

Los Angeles Clippers vybojovali výhru 108:105 nad San Antoniem. Spurs v zápase vedli už o 15 bodů a tři minuty před koncem měli k dobru pět bodů, ale koncovka vyšla lépe domácím a jejich hvězdě Kawhi Leonardovi. Ten nejprve nahrál na koš Paulu Georgovi, následně připravil trojku pro Patricka Beverleyho, který srovnal. Poté Leonard sám smečí poslal Clippers do vedení, které už nepustili. Leonard nasbíral 22 bodů a sedm asistencí, George 19 bodů, 12 doskoků a osm asistencí.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!