Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Mladá Boleslav nebude hrát Ligu mistrů

Sport

  21:56
Mladá Boleslav - Fotbalisté Mladé Boleslavi dnes remizovali v odvetě 3. předkola Ligy mistrů s Galatasaray Istanbul 1:1. Na postup jim tento výsledek po prohře 2:5 v prvním zápase nestačí.

Tomáš Poláček (vpravo) a Okan Buruk

Fotbalisté Mladé Boleslavi si stejně jako Liberec Ligu mistrů nezahrají. V odvetě 3. předkola soutěže remizovali s Galatasaray Istanbul 1:1 a po prohře 2:5 se s vidinou startu v milionářské soutěži museli rozloučit. V pohárové Evropě přesto budou pokračovat, v pátek se dozvědí svého soupeře pro první kolo Poháru UEFA.

Středočeský nováček na evropské scéně neměl před odvetou růžové vyhlídky. Třígólové manko z prvního zápasu a absence dvojice opor - záložníka Abrahám a především útočníka Kuliče, kteří pro disciplinární trest usedli jen do hlediště Městského stadionu a svým spoluhráčům drželi palce, to byly pro svěřence Dušana Uhrina téměř nepřekontelné překážky. Toho si byli zkušení hosté od první minuty viditelně vědomi, nikam nespěchali a více jak na ofenzivu mysleli na dokonalou obranu. V domácím dresu se snažil Matějovský ve středu hřiště tvořit hru, ale vepředu mu očividně chyběl rychlík Kulič. Mladoboleslavskému celku chyběl především rychlý přechod do útoku a při postupném naráželi domácí hráči na pevnou obranu skvěle dirigovanou Kameruncem Songem.

Český celek se nedostával příliš ani ke standardním situacím a když se naskytla, tak byly střely nepřesné. Ve 20. minutě poslal Holub trestný kop z dvaceti metrů nad. Hosté drželi často míč krátkými přihrávkami a vyváděli domácí z tempa. Po půlhodině naznačila dvojice útočných hrotů Pecka - Holub to, jak soupeře přehrát. Rychle si narazili míč, ale s Holubovou střelou za hranicí vápna si poradil bez potíží brankář Mondragon. Neuspěl ani krátce před přestávkou Ševinský, jehož trestný kop mezi tři si cestu mezi tyče nenašel.

Blízko úvodnímu gólu byl v 70. minutě Sedláček, který se důrazem prodral přes Songa, ale brankář skvěle jeho střelu vyrazil. Míč do sítě dopravil krátce na to Rolko, ale rozhodčí předtím pískal faul na brankáře, takže radost diváků byla předčasná. Naopak na druhé straně napřáhl z hranice vápna Hasan Sas a jeho dělovka se odrazila od břevna za brankovou čáru. Alespoň remízu zajistil domácím tři minuty před koncem Palát. Monragon vyrazil centr jen před nabíhajícího domácího obránce a ten se krásně z voleje trefil z dálky. Domácí pak měli šanci zápas otočit, ale Brezinského střelu v posledních vteřinách zápasu Mondragon těsně před čarou zastavil.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!