Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Motokrosařská tragédie: Osmnáctiletý Špaček podlehl svým zraněním

Sport

  14:09
PRAHA - Osmnáctiletý český motokrosař Michael Špaček, který v sobotu 26. září havaroval při závodu mezinárodního mistrovství republiky družstev v Lokti nad Ohří a vážně se zranil, dnes v noci zemřel. Dnes to oznámil jezdcův otec Stanislav Špaček.

Michael Špaček. foto: Lidové noviny

"Naděje každým dnem ubývalo a nebylo jí moc," poznamenal Špaček. Jeho syn zemřel dnes ve dvě hodiny v noci. "Jeho stav se zhoršoval od pátku. V neděli mu začalo slábnout srdce a v noci zemřel," uvedl muž, který byl zároveň trenérem svého potomka.

Špaček, juniorský mistr Evropy ve třídě MX2 z roku 2007, byl v kritickém stavu už od nehody, při které si zlomil ruku a utrpěl velmi vážné poranění hlavy. Ze závodiště v Lokti byl odvezen vrtulníkem a v plzeňské fakultní nemocnici ho lékaři udržovali v umělém spánku.

Jeho zdravotní stav se poté zhoršil i kvůli infekci, která se objevila v hrudní dutině, a otoku mozku. V úvodu minulého týdne se Špačkův stav mírně zlepšil, ale poté přišlo další zhoršení.

Autor:

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...