Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Na Berdycha zřejmě čeká Federer

Sport

  10:18
PEKING - Český tenista Tomáš Berdych je na olympiádě ve třetím kole. Sedmnáctý nasazený hráč si dnes si v Pekingu poradil s Italem Andreasem Seppim po setech 6:3 a 7:6.

Berdych se raduje ze zisku bodu. foto: ČTK

Dvaadvacetiletý Berdych soupeři oplatil porážku z nedávného turnaje Masters v Cincinnati, kde se z vítězství po třísetové bitvě radoval Seppi. Český tenista dnešní výhrou vyrovnal zápasovou bilanci s o rok starším Italem na 2:2.

"Bylo to podobné, jako když jsme se utkali naposledy před pár dny. Jen jsme si vyměnili ty své chyby. Minule jsem mu pomohl v závěru dvojchybami já, dnes on mně. O tom ten tenis ale je. Myslím si, že kdybychom spolu zítra hráli, tak by to vypadalo zase úplně jinak," řekl Berdych.

Utkání se dnes hrálo v mnohem tropičtějším počasí. Teplota se oproti předešlým dnům výrazně zvedla. "A bylo to docela znát. V závěru tie-breaku jsme toho měli oba plné brejle a myslím si, že třetí set by byl hodně zajímavý. Jsem ale rád, že to nedopadlo a žádný třetí set není," přiznal český tenista, kterého ještě dnes čeká společně s Radkem Štěpánkem vystoupení ve čtyřhře.

Dalším soupeřem 17. nasazeného hráče bude s největší pravděpodobností stále ještě první hráč světa Roger Federer, kterého dnes čeká Rafael Arevalo ze Salvadoru.

Se švýcarským tenistou si rodák z Valašského Meziříčí zopakuje duel z her v Aténách, kde ho senzačně porazil ve druhém kole. Tehdy si Berdych v prvním vzájemném duelu připsal zatím jediné vítězství v sedmi dosavadních zápasech s Federerem.

Další výsledky:
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (17-ČR) - Seppi (It.) 6:3, 7:6 (7:4), Simon (Fr.) - Caňas (Arg.)
7:5, 6:1.

Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Safinová (6-Rus.) - Martínezová-Sánchezová (Šp.) 7:6 (7:3), 6:1.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!