Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Na Havlíčkobrodsku málem zemřel další amatérský fotbalista

Sport

  20:01
HAVLÍČKŮV BROD - Necelé tři týdny po smrti amatérského fotbalisty Knovíze na hřišti v Pcherách, zkolaboval o víkendu další amatérský fotbalista. Jen rychlá reakce spoluhráčů zachránila jedenatřicetiletému hráči život.
Fotbalové hřiště - ilustrační foto.

Fotbalové hřiště - ilustrační foto. foto: ČTK

Při zápase 1.B třídy v neděli na Havlíčkobrodsku se jednatřicetiletému hráči udělalo krátce po začátku utkání mezi Golčovým Jeníkovem a Chotěboří nevolno a zkolaboval přímo na hřišti. Z místa ho transportoval vrtulník záchranné služby.

Život mu zachránili jeho spoluhráči a protihráči, kteří ho okamžitě začali oživovat. "Zaklonil jsem mu hlavu, aby se mu uvolnily dýchací cesty, a vytáhli jsme mu jazyk," popsal jeden ze spoluhráčů chotěbořského fotbalisty.

Přesnou příčinu kolapsu zjistí až další testy v nemocnici, v současnosti jsou možné dvě varianty hráčova kolapsu - epileptický záchvat nebo srdeční problémy

V poslední době jde už o druhý kolaps amatérského fotbalisty. Začátkem září zemřel na hrišti v Pcherách hráč Knovíze. Lékaři teď volají po přísnějších prohlídkách. Podle nich by měl projít základním lékařským vyšetřením každý neprofesionál. U vrcholových fotbalistů by pak mělo docházet k pravidelnému ultrazvuku srdce.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!