Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Na mistrovství republiky padají rekordy

Sport

  15:25aktualizováno  17:34
TÁBOR - Hned na úvod atletického mistrovství evropy se otřásly české tabulky. O nové české rekordy se postarala Lucie Škrobáková na 110 metrů překážek a ve stejné disciplíně se o další rekord postral i Petr Svoboda.

Petr Svoboda (vlevo) znovu překonal svůj rekord. foto: ČTK

Lucie Škrobáková na úvod mistrovství republiky vytvořila český rekord v běhu na 100 metrů překážek. V rozběhu první běžecké disciplíny šampionátu v Táboře dnes zvítězila v čase 13,03
sekundy a překonala jedenáct let starý výkon Ivety Rudové o dvě setiny. Navíc v dalším průběhu zlepšila rekord v až na výkon 12,93 sekundy. Své vlastní národní maximum z rozběhu vylepšila o desetinu. Do dnešního dne měl jedenáct let starý český rekord Ivety Rudové hodnotu 13,05 sekundy.

Už potřetí v letošní sezoně překonal Petr Svoboda český rekord v běhu na 110 metrů překážek. Na mistrovství republiky dnes v rozběhu dosáhl času 13,29 sekundy a vylepšil své vlastní maximum z minulého týdne ze španělského Jerezu o dvanáct setin.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...