Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Nadal je také v semifinále

Sport

  12:23
MELBOURNE/PRAHA - Také světová jednička postoupila dnes do semifinále Australian Open. Nejvýše postavený tenista žebříčku si poradil ve třech setech s Francouzem Simonem za 2 hodiny a 28 minut 6:2, 7:5 a 7:5. Verdasco porazil loňského finalistu Tsongu 7:6, 3:6, 6:3 a 6:2.

Rafael Nadal v akci. foto: ČTK

Ani nejrychlejší nohy a nejlepší backhand na okruhu nedokázaly zastavit spanilou jízdu španělské světové jedničky v cestě do semifinále Australian Open. Rafael Nadal si poradil s francouzským tenistou Gillesem Simonem jak jinak, než ve třech setech 6:2, 7:5 a 7:5.

Španělský býk opět předvedl své velké přednosti - trpělivou a přesnou hru s drtivým forhandem. Simon na tyto zbraně nedokázal najít protiúder. První set ztratil vcelku snadno a také v tom druhém hned zkraje ztratil servis. Ten si sice vzal zpět, ale v 11 hře za stavu 5:5 mu Nadal bezchybnou hrou prolomil opět podání a čistou hrou dovedl druhý set k výhře 7:5.

Stejný scénář měl také třetí set, stav 5:5 a Simon na podání kolabuje - Nadal drtivým forhandem zakončuje klíčovou hru, bere Simonovi servis a následně suverénně zakončí celý zápas. Simon zahraje za koncovou čáru a ještě zkouší pomoc "jestřábího oka", ale oba tenisté se již usmívájí u sítě. Vědí, že je to jen mírné protažení jistého.

A taky ano - míček skončil těsně v autu, stejně jako veškeré naděje Francouze na pokoření Nadala. Ten se střetne ve španělském semifinále s překvapením turnaje a svým kamarádem - Fernandem Verdaskem. Čtrnáctý nasazený si překvapivě poradil s loňským finalistou, dalším Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou ve čtyřech setech. Španělé tak dnes nad Francií zvítězili jasně na body 2:0.

Páteční semifinále bude prvním španělským soubojem v této fázi Australian Open v historii. Předkrmem, ale velmi lahodným, bude již zítra bitva Rogera Federera s rozjetým a nažhaveným Američanem Andy Roddickem.

A ještě k ženské části pavouka - Jelena Dementěvová se stala třetí ruskou tenistkou v semifinále Australian Open. Po úterních úspěšných zápasech Věry Zvonarevové a Dinary Safinové v dnešním čtvrtfinále porazila hladce dvakrát 6:2 Španělku Carlu Suarezovou-Navarrovou. V semifinále se utká s trojnásobnou vítězkou Australian Open Serenou Williamsovou, která porazila 5:7, 7:5 a 6:1 další Rusku Světlanu Kuzněcovovou.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...