Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Naděje Svobody zhatil kůň

Sport

  8:06aktualizováno  12:05
PEKING - Český reprezentant David Svoboda nadějně vstoupil do olympijského závodu v moderním pětiboji. Jeden z medailových aspirantů dnes v Pekingu ovládl úvodní střelbu, v které vytvořil ziskem 191 kruhů nový olympijský rekord. Poté ale totálně selhal v parkuru, který ani nedokončil.

Svoboda po šermu. foto: ČTK

 V následujícím šermu měl nejprve u svého jména zápis 23 výher a 12 porážek, ale po skončení disciplíny mu rozhodčí přiznali ještě jedno vítězství navíc.

Druhý Čech na startu Michal Michalík byl po střelbě třetí, šerm se mu ale tolik nevydařil a dělí se po něm o sedmou pozici.

Druhou pozici se českému reprezentantovi podařilo udržet i po plavání. Mojsejev se posunul na první příčku. Michalík si o jedno místo pohoršil.

Vicemistr světa, který byl v Pekingu druhý v průběžném pořadí,
nedokázal zvládnout vylosovaného koně a za parkur si nepřipsal ani bod.  Naopak zatím nejlepší jízdu předvedl Michal Michalík, který vyrazil na trať dlouhou 440 metrů jako desátý. Patnáct skoků zvládl s koněm YangYang s jedinou chybou, navíc v suverénně nejrychlejším čase. Z devátého místa tak dokázal poskočit na průběžnou pátou pozici, ale v běhu je slabší a medaili zřejmě atakovat nebude. K obhajobě olympijského zlata má blízko vedoucí Rus Andrej Mojsejev.


Autoři: ,

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...