Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Naučte se italsky, vzkázal Capello

Sport

  13:59
LONDÝN - Originální řešení svých jazykových problémů vymyslel Fabio Capello, italský trenér anglické fotbalové reprezentace. Poté, co musel přiznat vlastní neschopnost zvládnout angličtinu, má dojem, že by bylo mnohem snazší, kdyby se reprezentační hvězdy naučily italsky, píše dnes britský list The Sun.

Capello vzkazuje: učte se italsky! foto: AFP

Capello sliboval, že do měsíce bude mluvit anglicky, když v lednu přebíral anglickou reprezentaci po Stevu McClarenovi. Ale přestože denně docházel na jazykové hodiny a je schopný rozumět základním větám, mluvit mu stále nejde a minulý týden, po porážce jedna nula od Francie, potřeboval tlumočníka, aby mohl hráčům plynně umýt hlavy.

Teď už prý jednašedesátiletý Capello definitivně hodil ručník do jazykového ringu, protože mu vadí, že tráví víc času na hodinách angličtiny než poznáváním hráčů. A myslí si, že by bylo snazší, kdyby se Wayne Rooney, David Beckham či Steven Gerrard naučili italsky.

"Capello rozumí hráčům, kteří mluví spisovnou agličtinou, jako je David James a Owen Hargreaves, ale s Gerrardem a Rooneym nemá šanci," říká Capellův tlumočník Andy Fraser. "Proto si myslí, že by bylo lepší, kdyby se oni naučili italsky. Předpokládá, že by to mohli zvládnout do měsíce."

Svoje jazykové nařízení se Capello chystá vyhlásit dnes. Jako odměnu za to, že se hráči naučí italsky, je chce brát pravidelně na představení do opery. "Capello miluje Rinalda úplně stejně jako Ronalda," řekl dobře informovaný zdroj.

Ovšem... ještě lépe informované zdroje soudí, že je to všechno jenom apríl.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!