Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Naumov: Konečně se zase cítím jako útočník

Sport

  21:08
KLADNO - Na Žižkově platil za obávaného ostrostřelce, jenže po přestupu do Slavie se jeho přesná muška zadřela. Riste Naumov (28) zasáhl už do osmi zápasů, ale gólů se dočkal až nyní. "Čekal jsem strašně dlouho," říká s úsměvem makedonský útočník, který dvěma trefami zařídil vítězství nad Kladnem.

Střelec branky Slavie - Risto Naumov foto: Jindřich Mynařík, Lidové noviny

Dal jste své první góly za Slavii. Jste rád, že jste se konečně rozstřílel?

Na tyhle góly jsem čekal strašně dlouho. Mám z nich ale o to větší radost, že znamenaly pro Slavii moc důležité body v důležitém zápase. Je jedno, kdo branky dává, hlavní je zvítězit.

Kdy jste naposledy skóroval dvakrát v jednom zápase?

Když jsem hrál v minulé sezoně ještě za Žižkov, tak jsem se shodou okolností trefil dvakrát taky proti Kladnu. Prohrávali jsme 2:0 a já zařídil vyrovnání.

Vzpomněl jste si na to i před tímto utkáním?

Právě, že vzpomněl. Moc jsem si přál ty góly zopakovat a teď si vlastně můžu blahopřát, protože se mi to podařilo. Konečně se zase cítím jako útočník.

Vybral si vás trenér Karel Jarolím do základní sestavy kvůli tomu?

To asi ne, ale spíš se zeptejte jeho.

Vzpomenete si ještě, jak jste obě šance proměnil?

Za první vděčím Adamu Hlouškovi, krásně mi poslal balon vzduchem. Všiml jsem si, že gólman není na brankové čáře a tak jsem to hlavou jen usměrnil za jeho záda. Při druhé situaci jsem jen sledoval míč a trefil ho přesně. Nic složitého.

Pomůže vám to zabydlet se v základní sestavě Slavie?

To nevím, ale budu ze sebe pořád vydávat to nejlepší a snažit se nastřílet další góly.

Viděl jste, co se odehrálo před koncem zápasu ve skrumáži, ve které se vážně zranil váš brankář Denis Romanovs a odvezla ho sanitka?

Byl jsem docela daleko, ale vím, že ho někdo pokopal. Sjel mu kopačkou po hlavě. Doufám, že bude v pořádku, protože v zápase chytal skvěle. Je to výborný brankář.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!