Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Trenér Popovich při zápase NBA pokáral fanoušky za bučení na Leonarda

Kouč San Antonio Spurs Gregg Popovich během zápasu s Los Angeles Clippers. foto: AP

Legendárnímu trenérovi Greggu Popovichovi ze San Antonia došla v NBA trpělivost s vlastními fanoušky, kteří vytrvale bučeli na bývalou hvězdu Spurs Kawhiho Leonarda. Čtyřiasedmdesátiletý kouč si při zápase s Los Angeles Clippers vzal mikrofon a diváky důrazně napomenul.
  10:55

„Promiňte mi na vteřinku,“ zahlásil Popovich v závěru prvního poločasu do mikrofonu v hale a okamžitě tak tribuny umlčel. „Mohli bychom už přestat s tím bučením a nechat ty kluky hrát? Mějte trochu úroveň. Tohle přece nejsme my. Nechte toho bučení,“ řekl bělovlasý a bělovousý trenérský nestor.

Překvapený dav po jeho projevu opravdu na chvíli zmlkl, pak ale začal na Leonarda, jenž právě stál na čáře trestného hodu, bučet s ještě větší intenzitou. Dvaatřicetileté vyšší křídlo i tak obě šestky proměnilo a nakonec přispělo k výhře hostujících Clippers 109:102 čtyřiadvaceti body. Spurs prohráli desátý zápas v řadě.

Kawhi Leonard z Los Angeles Clippers se snaží prosadit přes Zacha Collinse ze San Antonia.

„Myslím, že to byl úžasný okamžik, i přes to bučení fanoušků, a možná právě o to ještě víc. Byla to sakra skvělá chvíle, když se Pop v té situaci Kawhiho zastal,“ komentovala intermezzo hvězda Clippers Paul George. „Pro Kawhiho je to hořkosladké. Vyvěšoval tu mistrovskou vlajku, byl členem vítězných týmů. A je to všechno na houby, když jste toho klubu a městu tolik dali a dočkáte se za to takového zacházení,“ dodal.

Fanoušci San Antonia bučí na Leonarda při každém návratu do haly Spurs od července 2018, kdy si vynutil přestup do Toronta. Popovich po zápase nechtěl své vystoupení dlouze rozebírat. „Myslím, že všichni, kteří vědí něco o sportu, vědí, že medvěd by se neměl dráždit,“ konstatoval suše.

Leonard bral chování fanoušků s nadhledem. „Pokud na sobě nebudu mít dres Spurs, budou na mě nejspíš bučet po zbytek mé kariéry,“ konstatoval smířeně s tím, že v poslední době už ale občas zaslechl i povzbuzování. „Tak to prostě je. Jsou to jedni z nejlepších fanoušků v lize, jsou strašně soutěživí, každý zápas chtějí vyhrát. Takže jakmile vstoupím na palubovku, budou na mě bučet. Ale když jdu po městě nebo do restaurace, jsou milí,“ dodal.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!