Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Show se zvrhla. Tvrďák McGregor se neudržel a knokautoval v NBA maskota

Maskot Miami Heat padá poté, co jej udeřil Conor McGregor. foto: AP

Měl udělat reklamu spreji proti bolesti, místo toho poslal maskota Miami Heat na ošetřovnu. Hvězdný zápasník Conor McGregor se postaral o poprask, když nebožákovi navlečenému do kostýmu Burnieho během finále basketbalové NBA pošramotil nos. Fanoušci čtyřiatřicetiletého Ira vypískali.
  11:52

Že nemá sportovní maskoty v lásce a rád se s nimi pere, je známé třeba o kresleném Homeru Simpsonovi. Během zábavného programu v rámci čtvrtého finále mezi Miami Heat a Denver Nuggets ale i tvrďák McGregor vypadal, jako by měl s huňatým stvořením nevyřízené účty.

Šlo o domluvenou scénku, tedy aspoň o její první část. Burnie, maskot domácího celku, přišel navlečený do obrovitých zlatých rukavic a vyzýval někdejšího šampiona UFC na souboj.

McGregor jej levým hákem poslal k zemi, příšerka se skácela. A teď přijde potíž. Rozjetý Ir totiž chudákovi Burniemu přidal ještě jednu pořádnou ránu zblízka přímo do nosu.

Mrkněte se na video, kterak McGregor zranil maskota...

Zaskočeného maskota, který podobný úder zřejmě ještě nezažil, už o chvíli později táhli tři chlapíci mimo hrací plochu. Vzápětí následovala cesta na ošetřovnu, kde se ho museli ujmout zdravotníci.

McGregor se usmíval a zatím netušil, co způsobil. Místo toho na Burnieho - opouštějícího palubovku nohama napřed - rozverně rozprašoval sprej proti bolesti.

Erik Spoelstra, kouč Heat, bral incident s humorem. „Miami Heat jsou tvrdí chlapi a maskot patří k nim. Je ale pravda, že měl asi dostat právo první rány,“ usmíval se.

Klub se k incidentu raději nevyjadřoval a McGregor si připsal první vítězství od roku 2020, byť neoficiální a proti bezbrannému protivníkovi... Dobrou zprávou je, že pokud se Miami podaří v noci na úterý vyhrát v Denveru, snížit finálovou sérii na 2:3 a vrátit sérii domů, Burnie by v aréně neměl chybět. Ani knokautovaný herec v jeho kostýmu.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...