Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Nebereme to jako odvetu

Sport

  18:31
BERN - Čeští hokejisté se snaží nebrat čtvrteční čtvrtfinále mistrovství světa proti Švédsku jako odvetu za loňské vyřazení. V Québeku se před rokem radovali Seveřané z postupu do semifinále po výhře v prodloužení, český tým má teď šanci jim to letos ve Švýcarsku vrátit.

Jaroslav Hlinka. foto: ČTK

"Tahle se to brát nedá, na odvetu nemyslíme. Je to už rok, teď nás čeká jiný zápas," řekl novinářům v Bernu útočník Jaroslav Hlinka.

SLEDUJTE UTKÁNÍ ČESKO-ŠVÉDSKO ON-LINE ZDE!

Dvaatřicetiletý centr je jedním z devíti českých pamětníků zápasu v Kanadě. "Řekl bych, že nikdo z nás na ten zápas nemyslí. Změnily se týmy i situace. Bude to nové utkání, které rozhodne," uvedl.

Ve čtvrtek večer bude podle něj rozhodovat jen aktuální forma. "Musíme se pořádně připravit. Jestli chceme získat medaili, je jedno, proti komu nastoupíme," podotkl Hlinka.

Světový šampion z roku 2001 bude mít ve čtvrtfinále o jeden motivační faktor navíc, protože v uplynulé sezoně působil právě ve Švédsku. Opora Linköpingu tak řadu hráčů osobně zná. V průběhu mistrovství ale Hlinka jejich zápasy moc nesledoval. "Oni hrají v podstatě pořád stejným stylem.



Bude záležet hlavně na nás, jak se na ně připravíme," podotkl bývalý hráč pražské Sparty. Český tým nastoupí ke čtvrtfinálovému duelu po delší přestávce. Osmifinálovou část završil v neděli, klíčový duel turnaje jej čeká o čtyři dny později. Zda to bude výhoda, či nevýhoda, si Hlinka netroufl odhadnout.

"Uvidíme, na tohle odpoví až samotný zápas. Dá se na to koukat ze dvou pohledů. Kdybychom nastoupili ve středu, udrželi bychom si lépe zápasový rytmus. Do čtvrtka zase budeme mít víc času na odpočinek. Musíme to prostě vzít jako fakt," uvedl Hlinka.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...