Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Nedvěd se vrací do reprezentace

Sport

  15:09
PRAHA - Jako šťastný návrat ztraceného syna se může jevit působení fotbalového záložníka Pavla Nedvěda u české reprezentace. Jeho páteční prohlášení, že by týmu chtěl pomoci v baráži mistrovství světa, přivítali jak manažer týmu Vlastimil Košťál, tak trenér Karel Brückner.


Nedvědův příchod pomůže týmu přiblížit splnění cíle, kterým je postup na mistrovství světa, píše se v prohlášení. Košťál s Brücknerem tak oficiálně reagovali na páteční Nedvědovo vyjádření, že je připraven reprezentovat v nadcházejícím barážovém dvojzápase s Norskem, pokud bude nominován.

"Bylo by to jen na ty dva zápasy, ale byl bych velmi šťastný, kdybych mohl své zemi pomoci," řekl v pátek záložník Juventusu Turín. Nedvědovo rozhodnutí přivítali činovníci bez výhrad. "Vedení mužstva hráčovo rozhodnutí jednoznačně přivítalo. Manažer Košťál i trenér Brückner zastávají i nadále stanovisko, že Pavel Nedvěd vždy měl a má dveře do týmu otevřeny. Oba jsou přesvědčeni, že hráč jeho kvalit pomůže týmu splnit cíl, kterým je postup na mistrovství světa," zprostředkoval mluvčího mužstva Lukáše Tučka názor svých šéfů.

Barážové zápasy jsou na programu 12. a 16. listopadu. První utkání se bude hrát v Oslu, místo odvety na českém území ještě nebylo oznámeno. Nominaci, v níž by měl po sedmnáctiměsíční pauze figurovat poprvé také Nedvěd, oznámí Brückner podle všeho v prvním listopadovém týdnu.

Autor: