Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Několikanásobný šampion končí v extralize

Sport

  15:35
VELKÁ BÍTEŠ - Hokejová extraliga se zřejmě i v příští sezoně bude hrát ve čtrnácti týmech, přestože se očekávalo, že mužstev bude patnáct. Nejvyšší soutěži pravděpodobně kvůli dluhům opustí Vsetín.

Vsetínští hokejisté Dopita a Kameš v dobách největší slávy. foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

O vyloučení týmu rozhodla Asociace profesionálních klubů na zasedání ve Velké Bíteši. Vsetín se chce proti rozhodnutí odvolat.

"Podle rozhodnutí valné hromady jsme byli vyloučeni," řekl předseda vsetínského představenstva Oldřich Štefl krátce po rozhodnutí extraligových funkcionářů, po kterém okamžitě jednání opustil. Valaši však věří, že se jim podaří tento verdikt zvrátit.

"Samozřejmě, že se odvoláme k arbitrážní komisi Českého svazu ledního hokeje," tvrdil odhodlaně Štefl, který je sám členem šestičlenné arbitrážní komise.

Problémem podle něj nebude ani fakt, že nejvyšší soutěž startuje již za tři měsíce. "To se musí zvládnout během týdne," uvedl vsetínský šéf. Proč APK LH nepřijala situační zprávu, kterou nejslabší celek uplynulé extraligové sezony v minulých dnech nepřijala, není známo. Jednání totiž stále pokračuje; Štefl pouze poznamenal, že předložil doklady, že všechny dluhy jsou zaplaceny.

Vsetín měl potíže s licencí už před rokem, kdy zachránil účast v nejvyšší soutěži až v baráži s vítězem první ligy Ústím nad Labem. Loni na konci června nakonec moravský klub povolení ke startu v extralize dostal, když se zaručil, že uhradí dlužné částky 17,5 milionu korun hokejovým subjektům, a složil rovněž garanci sedm milionů korun. Letos v soutěži, z které nikdo nesestupoval, skončil opět s velkou ztrátou poslední.
Autoři: ,

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...