Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Nemocný Abraham v Německu pojede. Je mi zle a motá se mi hlava, říká

Sport

  16:41
SACHSENRING (Německo) - Český motocyklista Karel Abraham se rozhodl nastoupit do nedělního závodu Moto GP v Německu, přestože mu vůbec není dobře. "Problém to bude, ale nepřemýšlím nad tím," řekl jezdec po sobotní kvalifikaci.

Vlevo Karel Abraham. foto: MAFRA - David Neff

Nejde začít jinak: co vaše zdraví?
Ani nevím, co k tomu říct: letos je to prostě divné. Pořád je mi zle, motá se mi hlava, měl jsem i teplotu. Je to nepříjemné, v pátek jsem musel do nemocnice. Prostě nemám sílu a bolí mě svaly.

K TÉMATU

Další kontrola vás ještě čeká, že?
Ano. Dávají mi vitamíny, které mi pomáhají, na večer pak potřebuji prášky, protože bez nich nespím, což je špatně.

Nepřemýšlel jste, že závod raději vynecháte?
Kdyby mi bylo, tak jak v pátek, tak by to byl velký problém. Teď je to problém taky, hlavně abych vydržel celý závod, ale nepřemýšlím nad tím.

Za rok a půl už jste kvůli zdraví propásl šest závodů.
Vím. A taky doufám, že až jednou budu mít štěstí, tak ho bude taková kupa, že to ještě nikdo neviděl. Co jsem si vyžral loni kvůli zlomené ruce a letos kvůli zlomené klíční kosti, tak to je neskutečné.

Už za týden se přitom závodí v Americe. I tam to bude problém, že?
Přelet mi nepřidá. Doktoři řekli, že jediné, co na to pomáhá, je odpočívat, což na závodech moc nehrozí. Takže si jdu teď po kvalifikaci hned lehnout. Prostě nic nedělat, neběhat tady po boxech. Potřebuji být co nejvíc v klidu, abych provokoval organismus.

Autor: