Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Neumannová vybojovala druhé místo

Sport

  12:46
Oslo - I při druhém startu po olympijských hrách vybojovala běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová ve Světovém poháru druhé místo. V dnešním závodu na 30 kilometrů volnou technikou v Oslu ji porazila jen Ruska Julija Čepalovová, které se tak povedla odveta za olympijský závod na této trati.

Kateřina Neumannová foto: MARTIN BUREAUAFP

V Pragelatu se ovšem běželo s hromadným startem. Dvaadvacetiletá česká lyžařka Ivana anečková dosáhla 22. místem svého nejlepšího výsledku ve Světovém poháru.  Neumannová si zopakovala umístění ze středečního skiatlonu ve Falunu. Ve slavném areálu Holmenkollen skončila písecká rodačka druhá i loni, kdy se běželo klasickou technikou. Před rokem ji porazila Norka Marit Björgenová, která dnešní závod nedokončila. Nepotvrdila tak zlepšení, jímž se prezentovala po krizi na olympiádě ve Vasově běhu, který před týdnem vyhrála.

Její náskok v čele Světového poháru před zbylými dvěma závody před Kanaďankou Beckie Scottovou se ztenčil už na 46 bodů. Neumannová si polepšila ze sedmé na šestou pozici.  Česká běžkyně rozběhla závod na oblíbeném Holmenkollenu výborně a za polovinou trati měla na Čepalovovou k dobru osm sekund. Na průběžném prvním místě byla ještě po dvou třetinách, pak získala v souboji dvou matek navrch ruská lyžařka. Postupně na Neumannovou získávala a v cíli měla o 17 sekund lepší čas.

Třetí Němka Evi Sachenbacherová-Stehleová, která Neumannovou předstihla ve středu ve Falunu, dnes za českou závodnicí zaostala o téměř minutu. Velkým zklamáním skončil závod pro domácí Norky, nejlepší z nich Ann Eli Tafjordová doběhla desátá.

Autor:

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...