Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Neumannovou čeká svatba

Sport

  12:21
PRAHA - Zdá se, že Kateřina Neumannová by občas nepohrdla dvojnicí. Přestože již závodnímu lyžování zamávala sbohem, dost často prožívá extrémně časově náročné dny a jen s obtížemi stíhá záplavu jednání a schůzek. Mezi krajně nabité dny patřil i čtvrtek.

Dopoledne nejprve převzala v centru Prahy na plénu Českého olympijského výboru podruhé za sebou Cenu Jiřího Gutha-Jarkovského za nejhodnotnější sportovní výkon uplynulého roku.

„Znám historii téhle ceny,“ říkala čerstvě dekorovaná Neumannová. „Přede mnou ji získal třeba i Emil Zátopek. Je mi skutečně ctí, ocitnout se na seznamu tak význačných sportovců.“

Do dlouhých řeči jí ale příliš nebylo, protože v době, kdy chvatně opouštěla jednání, již měla pobývat v Krkonoších na zasedání představenstva areálu Špindlerův Mlýn.

Klid střídá hektika
„Na žádné představenstvo jsem se vzhledem k zimní sezoně ještě nedostala, dneska mám premiéru,“ krčila rameny. „A zase přijedu pozdě...“

I vzhledem k očekávaným silničním kontrolám na trase Praha–Špindlerův Mlýn Neumannová za volant radši posadila profesionálního řidiče. „Potřebuju se přesunout co nejrychleji a navečer zase musím být zpátky v Praze. Tak jsem se radši takhle pojistila,“ vykládala.

Olympijská šampionka prý na jaře střídá klidné a pohodové dny v náruči Šumavy s hektickým shonem hlavního města.

„Snažím se, seč můžu, utíkat na Šumavu, ale občas nějak všechno nestíhám. A mám takový pocit, že v budoucnu to asi už moc jiné nebude...“ V poslední době prý snad nejlépe relaxovala v bavorském Natur parku.

„Během tříhodinové procházky jsme se s Luckou couraly přímo mezi zvířaty. No, jenže zrovna bylo dost velké teplo a k tomu pravé poledne, takže dost zvířat bylo zalezlých. Akorát prasata ne. Tedy divoká prasata, aby bylo jasno,“ smála se. „Procházet se uprostřed stáda divočáků, byl docela zážitek...“

Neumannová znovu zopakovala, že stále ještě nemá stoprocentní jasno o své budoucnosti, ale dovede si prý představit, že by svoje iniciativy mohla spojit s olympijským hnutím.

„To ale neznamená, že bych chtěla z MOV vytlačit Honzu Železného,“ pokračovala zvesela. „S ním budu kdykoliv spolupracovat bez nejmenšího problému.“ Lyžařku čeká v parném létě nejspíš také cesta do Estonska na svatbu jedné z největších soupeřek Kristiny Šmigunové.

„Asi mě nezvala proto, že bychom byly bůhvíjaké kámošky,“ přemítala. „Jejích soupeřek tam přijede určitě víc a obřadem bude zcela jistě žít celé Estonsko...“